Net als vorig jaar vonden we vier artsen bereid om hun verhaal te doen en vooral hun passie voor het Hoge Noorden met de lezers van Artsenkrant te delen. Cardiologe Karen Debie uit Turnhout heeft een hart voor ijsberenparadijs Spitsbergen, spinaal chirurg Geert Mahieu uit Schilde recht de rug in het span achter de husky's in het ruwe Lapland, pneumoloog Jan Verhaert uit Genk zuigt zijn longen vol in het wonderlijke IJsland en internist Patrick Druwé uit Lint gaat op zoek naar het inwendige in het desolate Alaska. Wat hun verhalen gemeen hebben? De confrontatie met zichzelf into the wild, in de witte wildernis.

Weg stress en burn-out

Het Hoge Noorden is een van de meest fascinerende gebieden van de planeet. Wit, maar desondanks vol kleur, van het vlammende noorderlicht tot het vulkanische IJsland. Zo desolaat, maar toch bevolkt door een unieke fauna. Een wereld die beheerst wordt door ijsberen en rendieren, door grizzly's en poolvossen, door zeehonden en walvissen. Een wereld die slechts moeizaam en met mondjesmaat gekoloniseerd werd door de mens die zich helemaal heeft moeten herformatteren om zich aan de barre koude aan te passen.

Ook het toerisme heeft zich moeten heruitvinden in deze arctische wereld, ver van zonnige stranden en groene landschappen, waar in de verste verte geen auto of trein te bespeuren valt. Maar net die onmetelijke stilte en oneindige einders maken deze bestemming uniek, zeker in tijden van stress en burn-out. Het aanbod varieert van heel basic voor reizigers die het ultieme avontuur zoeken tot super-de-luxe voor diegenen die liever in weelde genieten van de unieke omgeving.

Word lid van AK-Club

Om te kunnen deelnemen aan de AK-Zomerwedstrijd 2018 en in aanmerking te komen voor de hoofdprijs - een achtdaagse reis voor twee naar Lapland - moet u lid zijn van Artsenkrant-Club/Club Journal du Médecin. Bent u nog geen lid? Geen nood, in enkele stappen kunt u uw lidmaatschap in orde brengen via deze link: www.akclub.be. Na betaling van uw lidgeld krijgt u een lidnummer dat u toelaat aan alle acties van AK-Club te kunnen deelnemen. Zo wordt u meteen lid van de grootste community van artsen in België. En komt u in aanmerking om een droomreis naar het Hoge Noorden te winnen.

In de kranten van 6 en 13 juli en 24 en 31 augustus 2018 presenteren we u vier reisverhalen uit het Hoge Noorden. Bij elk verhaal krijgt u één vraag te beantwoorden. Als u de vier vragen juist beantwoordt en de schiftingsvraag het dichtst benadert, mag u uw koffers maken voor Lapland. Bij ex-aequo bepaalt het lot de winnaar.

Arctic River Lodge vormt de uitvalsbasis voor de reis, u aangeboden door Xplore the North. De totaal afgelegen lodge combineert het beste van beide werelden zodat zowel uw ego als uw alter ego hun gading kunnen vinden. U kan er op avontuur met de hondenslee, met de sneeuwraketten, vissen in het ijs, overnachten in een trappershut. Om nadien te genieten van Zweedse topgastronomie, uit te blazen in de houtsauna omringd door besneeuwde bomen of te genieten van een exclusieve akvavit bij het haarvuur. De noorderlicht-app verwittigt u wanneer u naar buiten moet hollen om het fenomenale noorderlicht te zien.

Infoavond Winters Lapland 2018-2019: 5 Juli 2018 om 20u15 u. (welkom vanaf 19.45 u.) - locatie Xplore the North kantoor, Brusselsesteenweg 153A 001- Melle (1ste verdieping, boven de Bierhalle). Ruime parking. Afrit R4 Melle, tussen E40 en E17. Inschrijven: www.xplorethenorth.be

Net als vorig jaar vonden we vier artsen bereid om hun verhaal te doen en vooral hun passie voor het Hoge Noorden met de lezers van Artsenkrant te delen. Cardiologe Karen Debie uit Turnhout heeft een hart voor ijsberenparadijs Spitsbergen, spinaal chirurg Geert Mahieu uit Schilde recht de rug in het span achter de husky's in het ruwe Lapland, pneumoloog Jan Verhaert uit Genk zuigt zijn longen vol in het wonderlijke IJsland en internist Patrick Druwé uit Lint gaat op zoek naar het inwendige in het desolate Alaska. Wat hun verhalen gemeen hebben? De confrontatie met zichzelf into the wild, in de witte wildernis.Weg stress en burn-outHet Hoge Noorden is een van de meest fascinerende gebieden van de planeet. Wit, maar desondanks vol kleur, van het vlammende noorderlicht tot het vulkanische IJsland. Zo desolaat, maar toch bevolkt door een unieke fauna. Een wereld die beheerst wordt door ijsberen en rendieren, door grizzly's en poolvossen, door zeehonden en walvissen. Een wereld die slechts moeizaam en met mondjesmaat gekoloniseerd werd door de mens die zich helemaal heeft moeten herformatteren om zich aan de barre koude aan te passen.Ook het toerisme heeft zich moeten heruitvinden in deze arctische wereld, ver van zonnige stranden en groene landschappen, waar in de verste verte geen auto of trein te bespeuren valt. Maar net die onmetelijke stilte en oneindige einders maken deze bestemming uniek, zeker in tijden van stress en burn-out. Het aanbod varieert van heel basic voor reizigers die het ultieme avontuur zoeken tot super-de-luxe voor diegenen die liever in weelde genieten van de unieke omgeving. Arctic River Lodge vormt de uitvalsbasis voor de reis, u aangeboden door Xplore the North. De totaal afgelegen lodge combineert het beste van beide werelden zodat zowel uw ego als uw alter ego hun gading kunnen vinden. U kan er op avontuur met de hondenslee, met de sneeuwraketten, vissen in het ijs, overnachten in een trappershut. Om nadien te genieten van Zweedse topgastronomie, uit te blazen in de houtsauna omringd door besneeuwde bomen of te genieten van een exclusieve akvavit bij het haarvuur. De noorderlicht-app verwittigt u wanneer u naar buiten moet hollen om het fenomenale noorderlicht te zien.Infoavond Winters Lapland 2018-2019: 5 Juli 2018 om 20u15 u. (welkom vanaf 19.45 u.) - locatie Xplore the North kantoor, Brusselsesteenweg 153A 001- Melle (1ste verdieping, boven de Bierhalle). Ruime parking. Afrit R4 Melle, tussen E40 en E17. Inschrijven: www.xplorethenorth.be