De lange, overwegend droge periode met mooi weer hielp ongetwijfeld om mensen 'in hun kot' te houden. Wat toen een troef was, dreigt nu echter de exitstrategie te hypothekeren. Mooi weer lokt mensen naar buiten. Beelden van opeengepakte menigten tijdens de BLM-manifestaties en van nachtelijke feestvierders doen het ergste vrezen. Artsen en andere zorgverleners gaven de jongste weken het beste van zichzelf, zij zien dit alles met lede ogen aan.

Massa-evenementen en festivals zijn verboden deze zomer. En allicht zullen ook maar een beperkt aantal vakantiegangers voor vliegtuigreizen opteren. De meeste (oudere) mensen zijn voorzichtig en blijven in eigen land. Hoogstens wippen ze even de grens over. De kustgemeenten maken zich alvast op om de mensenstroom op dijken, stranden en winkelstraten in goede banen te leiden.

Artsen en andere zorgverleners gaven de jongste weken het beste van zichzelf, zij zien dit alles met lede ogen aan

Ook wij, beste lezer, schakelen stilaan over op zomermodus. Als vanouds organiseren we een wedstrijd. En we vloeken niet in de coronakerk. Dit jaar vallen er geen verre reizen te winnen; we bedachten een mooi, origineel alternatief. De vier winnaars van de zomerwedstrijd krijgen een jaar lang een fijn, waardevol kunstwerk in bruikleen.

Deelnemen is dus een must. Daarom doet u er goed aan de volgende twee weken op donderdag Artsenkrant grondig te lezen. Vervolgens kan u vanaf medio juli de actualiteit wekelijks volgen via eAK, onze elektronische nieuwsbrief. Op 20 en 27 augustus sluiten we de zomerwedstrijd en deze ongewone zomer af met twee papieren edities.

Namens de redactie wens ik u en de uwen alvast een fijne, welverdiende, zorgeloze vakantie.

De lange, overwegend droge periode met mooi weer hielp ongetwijfeld om mensen 'in hun kot' te houden. Wat toen een troef was, dreigt nu echter de exitstrategie te hypothekeren. Mooi weer lokt mensen naar buiten. Beelden van opeengepakte menigten tijdens de BLM-manifestaties en van nachtelijke feestvierders doen het ergste vrezen. Artsen en andere zorgverleners gaven de jongste weken het beste van zichzelf, zij zien dit alles met lede ogen aan. Massa-evenementen en festivals zijn verboden deze zomer. En allicht zullen ook maar een beperkt aantal vakantiegangers voor vliegtuigreizen opteren. De meeste (oudere) mensen zijn voorzichtig en blijven in eigen land. Hoogstens wippen ze even de grens over. De kustgemeenten maken zich alvast op om de mensenstroom op dijken, stranden en winkelstraten in goede banen te leiden. Ook wij, beste lezer, schakelen stilaan over op zomermodus. Als vanouds organiseren we een wedstrijd. En we vloeken niet in de coronakerk. Dit jaar vallen er geen verre reizen te winnen; we bedachten een mooi, origineel alternatief. De vier winnaars van de zomerwedstrijd krijgen een jaar lang een fijn, waardevol kunstwerk in bruikleen. Deelnemen is dus een must. Daarom doet u er goed aan de volgende twee weken op donderdag Artsenkrant grondig te lezen. Vervolgens kan u vanaf medio juli de actualiteit wekelijks volgen via eAK, onze elektronische nieuwsbrief. Op 20 en 27 augustus sluiten we de zomerwedstrijd en deze ongewone zomer af met twee papieren edities. Namens de redactie wens ik u en de uwen alvast een fijne, welverdiende, zorgeloze vakantie.