-
© -

Dat laat Erik Boydens zelf weten aan een aantal collega's. Scholieren mogen vrijdag passeren op het vrije spreekuur van zijn praktijk. Ze moeten er niet voor betalen.

Het ziektebriefje zegt dat de scholier volgens dr. Boydens het recht om één dag afwezig te zijn. Maar een valse verklaring houdt het briefje niet in: niet de scholier is ziek, maar wel Moeder Aarde. De scholier verklaart aan de huisarts duidelijk op de betoging aanwezig geweest te zijn.

Wat het briefje van een arts die zijn steun betuigt aan de betoging met zijn handtekening en stempel waard is, is niet meteen klaar. Nood breekt wet, verklaart de Antwerpse arts. En het gaat dan wel om een nood van planetaire omvang: deze dixit-attests blijven voor hem een grote uitzondering.

De scholier loopt wel het risico dat, als hij eerst het briefje gaat halen, hij weer te laat zal komen in de les.

Dat laat Erik Boydens zelf weten aan een aantal collega's. Scholieren mogen vrijdag passeren op het vrije spreekuur van zijn praktijk. Ze moeten er niet voor betalen. Het ziektebriefje zegt dat de scholier volgens dr. Boydens het recht om één dag afwezig te zijn. Maar een valse verklaring houdt het briefje niet in: niet de scholier is ziek, maar wel Moeder Aarde. De scholier verklaart aan de huisarts duidelijk op de betoging aanwezig geweest te zijn.Wat het briefje van een arts die zijn steun betuigt aan de betoging met zijn handtekening en stempel waard is, is niet meteen klaar. Nood breekt wet, verklaart de Antwerpse arts. En het gaat dan wel om een nood van planetaire omvang: deze dixit-attests blijven voor hem een grote uitzondering.De scholier loopt wel het risico dat, als hij eerst het briefje gaat halen, hij weer te laat zal komen in de les.