De DGEC van het Riziv controleert of zorgverleners de reglementering van de ziekteverzekering correct toepassen.

Bij een controle van 144 MRI-toestellen bleken er 17 niet erkend te zijn, 12% dus van de toestellen in België. Met die toestellen factureerden de ziekenhuizen in kwestie zo'n 90.934 scans. Het gaat om vijf ziekenhuizen in Vlaanderen, vijf in Wallonië en vier in Brussel.

Alle betrokken ziekenhuizen ontvingen een pro justitia om het bedrag dat ze ten onrechte hadden aangerekend terug te betalen aan de ziekteverzekering. "Het budget van de gezondheidszorg mag niet ontsporen door onrechtmatige aanrekeningen. Dat zou de radiologen en de ziekenhuizen benadelen die wel de regels volgen", klink het in een persbericht.

De DGEC van het Riziv controleert of zorgverleners de reglementering van de ziekteverzekering correct toepassen. Bij een controle van 144 MRI-toestellen bleken er 17 niet erkend te zijn, 12% dus van de toestellen in België. Met die toestellen factureerden de ziekenhuizen in kwestie zo'n 90.934 scans. Het gaat om vijf ziekenhuizen in Vlaanderen, vijf in Wallonië en vier in Brussel.Alle betrokken ziekenhuizen ontvingen een pro justitia om het bedrag dat ze ten onrechte hadden aangerekend terug te betalen aan de ziekteverzekering. "Het budget van de gezondheidszorg mag niet ontsporen door onrechtmatige aanrekeningen. Dat zou de radiologen en de ziekenhuizen benadelen die wel de regels volgen", klink het in een persbericht.