Badminton is vooral in Azië populair. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de negenvoudige Belgische kampioen Yuhan Tan Aziatische roots heeft. Vader Tan kwam meer dan 30 jaar geleden uit Indonesië naar België om er tandheelkunde te studeren. Hij leerde er Maria Meyers kennen die voor kinderarts studeerde. Beiden voeren praktijk in Bilzen.

Internationaal afscheid

Tegen de Israëliër Zilberman kon Yuhan Tan nog behoorlijk gelijke tred houden. De eerste set was een dubbeltje op zijn kant (20-22), maar in de tweede set drukte Zilberman door. (12-21). In de tweede wedstrijd moest Tan - nummer 51 in de wereldranking - het opnemen tegen het nummer 7 van de wereld, de Taiwanees Chou. In de eerste set kon Tan nog aardig mee (14-21), maar de klasse van Chou kwam bovendrijven in set twee (8-21). Over & out voor de 28-jarige dokter Tan, die tevoren al aangekondigd had dat Rio het einde van zijn internationale carrière zou betekenen.

Zijn zus slaagde er wel in één wedstrijd te winnen, niet voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zij haalde bovendien de internationale pers door haar vrolijke ontmoeting met Neymar, en vooral door het feit dat ze de Braziliaanse stervoetballer Neymar niet eens herkend had.

Badminton is vooral in Azië populair. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de negenvoudige Belgische kampioen Yuhan Tan Aziatische roots heeft. Vader Tan kwam meer dan 30 jaar geleden uit Indonesië naar België om er tandheelkunde te studeren. Hij leerde er Maria Meyers kennen die voor kinderarts studeerde. Beiden voeren praktijk in Bilzen.Internationaal afscheidTegen de Israëliër Zilberman kon Yuhan Tan nog behoorlijk gelijke tred houden. De eerste set was een dubbeltje op zijn kant (20-22), maar in de tweede set drukte Zilberman door. (12-21). In de tweede wedstrijd moest Tan - nummer 51 in de wereldranking - het opnemen tegen het nummer 7 van de wereld, de Taiwanees Chou. In de eerste set kon Tan nog aardig mee (14-21), maar de klasse van Chou kwam bovendrijven in set twee (8-21). Over & out voor de 28-jarige dokter Tan, die tevoren al aangekondigd had dat Rio het einde van zijn internationale carrière zou betekenen.Zijn zus slaagde er wel in één wedstrijd te winnen, niet voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zij haalde bovendien de internationale pers door haar vrolijke ontmoeting met Neymar, en vooral door het feit dat ze de Braziliaanse stervoetballer Neymar niet eens herkend had.