Tandpasta terug in een tube krijgen, is een schier onmogelijke opdracht. En dus ging de uitspraak van Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding Wouter Beke in de context van de onderhandelingen over een nieuwe federale regering niet onopgemerkt voorbij.

Nederlandstaligen

Hij deed ze op het jubileumsymposium dat het VAS, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant organiseerde om syndicaal boegbeeld dokter Marc Moens in de bloemetjes te zetten. De loftrompet werd door tal van prominenten -Jo De Cock, Pedro Facon, minister De Block enz.- uitvoerig gestoken voor veertig jaar engagement van de Mechelse klinisch bioloog.

Het VAS, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant maakt deel uit van de Bvas. Op dit symposium viel daarbij ook op dat het aantal Franstaligen -Bvas-voorzitter Philippe Devos niet te na gesproken- op de vingers van één hand te tellen waren. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten is nochtans een unitair Belgisch syndicaat is. Het hele symposium verliep overigens in het Nederlands.

Tandpasta terug in een tube krijgen, is een schier onmogelijke opdracht. En dus ging de uitspraak van Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding Wouter Beke in de context van de onderhandelingen over een nieuwe federale regering niet onopgemerkt voorbij. Hij deed ze op het jubileumsymposium dat het VAS, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant organiseerde om syndicaal boegbeeld dokter Marc Moens in de bloemetjes te zetten. De loftrompet werd door tal van prominenten -Jo De Cock, Pedro Facon, minister De Block enz.- uitvoerig gestoken voor veertig jaar engagement van de Mechelse klinisch bioloog.Het VAS, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant maakt deel uit van de Bvas. Op dit symposium viel daarbij ook op dat het aantal Franstaligen -Bvas-voorzitter Philippe Devos niet te na gesproken- op de vingers van één hand te tellen waren. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten is nochtans een unitair Belgisch syndicaat is. Het hele symposium verliep overigens in het Nederlands.