De 'Zorgvinding 2017' bekroont in zes categorieën de meest innovatieve ideeën in de zorg- en welszijnssector van het afgelopen jaar. Doel is uiteraard de zorg beter, efficiënter en menselijker te maken.

Winnaar in de categorie Algemene Ziekenhuizen is de digitale assistent voor epilepsiepatiënten Helpilepsy, die ingezet wordt in het H. Hartziekenhuis in Lier. Helpilepsy is een soort digitaal dagboek dat deze patiëntengroep toelaat haar aandoening beter op te volgen en te beheren. Via een dashboard krijgt de neuroloog een overzicht van de toestand van zijn patiënt.

De overige categorieën en winnaars zijn: Ouderenzorg (Mentor vzw/D'Oede Doze), Geestelijke Gezondheidszorg (PZ Bethaniënhuis/Z(elfzorg-app), Ondersteuning voor mensen men een beperking (OLV Aalst/MyAddon Rolstoelmat), Jeugdzorg (Tonuso vzw/ Digitaal Johari Venster) en Kankerzorg (AZ Maria Middelares Gent/ReMeCoach bij antikankerbehandelingen). In totaal waren er 95 inzendingen.

Begin september lanceerde In4care een projectoproep voor de 'Zorgvinding 2017'. In4care wil innovatieve oplossingen aanreiken door haar (ondertussen bijna 400!) leden uit de zorg- en welzijnssector samen te brengen met start-ups/ondernemingen, kennisinstellingen enz.

Alle winnaars ontvangen 10.000 euro en krijgen de steun van In4care om hun Zorgvinding te realiseren.

www.in4care.be

De 'Zorgvinding 2017' bekroont in zes categorieën de meest innovatieve ideeën in de zorg- en welszijnssector van het afgelopen jaar. Doel is uiteraard de zorg beter, efficiënter en menselijker te maken.Winnaar in de categorie Algemene Ziekenhuizen is de digitale assistent voor epilepsiepatiënten Helpilepsy, die ingezet wordt in het H. Hartziekenhuis in Lier. Helpilepsy is een soort digitaal dagboek dat deze patiëntengroep toelaat haar aandoening beter op te volgen en te beheren. Via een dashboard krijgt de neuroloog een overzicht van de toestand van zijn patiënt.De overige categorieën en winnaars zijn: Ouderenzorg (Mentor vzw/D'Oede Doze), Geestelijke Gezondheidszorg (PZ Bethaniënhuis/Z(elfzorg-app), Ondersteuning voor mensen men een beperking (OLV Aalst/MyAddon Rolstoelmat), Jeugdzorg (Tonuso vzw/ Digitaal Johari Venster) en Kankerzorg (AZ Maria Middelares Gent/ReMeCoach bij antikankerbehandelingen). In totaal waren er 95 inzendingen. Begin september lanceerde In4care een projectoproep voor de 'Zorgvinding 2017'. In4care wil innovatieve oplossingen aanreiken door haar (ondertussen bijna 400!) leden uit de zorg- en welzijnssector samen te brengen met start-ups/ondernemingen, kennisinstellingen enz. Alle winnaars ontvangen 10.000 euro en krijgen de steun van In4care om hun Zorgvinding te realiseren.www.in4care.be