Op 30 september 2018 gaat huidig CEO professor Marc Decramer op emeritaat. Zijn mandaat van vijf jaar loopt af als gedelegeerd bestuurder van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven. Het ziekenhuis moest dus op zoek naar een opvolger voor de longarts.

Die heeft het nu gevonden in prof. Wim Robberecht. Hij is voorzitter van het bestuurscomité van UZ Leuven.

Van opleiding is Wim Robberecht (1959) neuroloog. Hij specialiseerde zich in het onderzoek naar ALS. Hij is ook doctor in de biomedische wetenschappen en sinds 2001 gewoon hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van KU Leuven.

© Rob Stevens

Van 2001 tot 2013 was hij diensthoofd neurologie in UZ Leuven. De daaropvolgende jaren, tot 2017, nam hij de functie op van vicerector voor de groep Biomedische Wetenschappen. Sinds 2005 maakt hij deel uit van het bestuurscomité van UZ Leuven.

"Zijn internationale expertise en jarenlange ervaring op het vlak van biomedisch onderzoek en ziekenhuismanagement vormen de ideale basis om deskundig de vele uitdagingen van de toekomst aan te gaan", zegt Decramer over zijn opvolger.

Rector van KU Leuven Luc Sels ziet in Robberecht een uitstekend persoon om UZ Leuven "nog breder en dieper te verankeren in de universiteit".

Op 30 september 2018 gaat huidig CEO professor Marc Decramer op emeritaat. Zijn mandaat van vijf jaar loopt af als gedelegeerd bestuurder van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven. Het ziekenhuis moest dus op zoek naar een opvolger voor de longarts.Die heeft het nu gevonden in prof. Wim Robberecht. Hij is voorzitter van het bestuurscomité van UZ Leuven.Van opleiding is Wim Robberecht (1959) neuroloog. Hij specialiseerde zich in het onderzoek naar ALS. Hij is ook doctor in de biomedische wetenschappen en sinds 2001 gewoon hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van KU Leuven. Van 2001 tot 2013 was hij diensthoofd neurologie in UZ Leuven. De daaropvolgende jaren, tot 2017, nam hij de functie op van vicerector voor de groep Biomedische Wetenschappen. Sinds 2005 maakt hij deel uit van het bestuurscomité van UZ Leuven."Zijn internationale expertise en jarenlange ervaring op het vlak van biomedisch onderzoek en ziekenhuismanagement vormen de ideale basis om deskundig de vele uitdagingen van de toekomst aan te gaan", zegt Decramer over zijn opvolger. Rector van KU Leuven Luc Sels ziet in Robberecht een uitstekend persoon om UZ Leuven "nog breder en dieper te verankeren in de universiteit".