MS-Liga Vlaanderen zet zich in voor het algemeen welzijn van personen met MS en hun omgeving. De organisatie bestaat sinds 1982, en verenigt zo'n 4.000 patiënten.

Naar aanleiding van de Wereld-MS dag, organiseert MS-Liga Vlaanderen ieder jaar een actie om MS extra onder de aandacht te brengen. Omwille van covid-19 is dat dit jaar in de vorm van een webinar, zo laat de organisatie weten.

In de voormiddag van donderdag 29 mei zullen Erna Claes, doctor in de psychologie en Edgard Eeckman, doctor in de communicatiewetenschappen, respectievelijk toelichten wat veerkracht en patient empowerment kunnen betekenen voor patiënten met MS.

"In welke moeilijke situatie je ook verkeert, er zijn altijd wel mogelijkheden en bepaalde lichtpunten

in je leven om je aan op te trekken, ondanks de beperkingen die MS soms kan teweegbrengen", klinkt het bij de organisatie. Erna Claes, medezaakvoerder van Fenrir Consult, zal toelichten hoe - wat veerkracht inhoudt.

'Hoe creëer je een evenwaardige relatie tussen jezelf en de zorg- of hulpverlener?' Die vraag is de dada van Edgard Eeckman, communicatiemanager UZ Brussel en oprichter vzw Patient Empowerment. Het doel daarbij is om mensen meer bewust te maken van de situatie waarin ze zich bevinden opdat ze meer kracht vinden om aan hun MS te werken.

29 mei 2021, van 10 - 11u45. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Accreditatie voor artsen werd aangevraagd. Meer info: ms-vlaanderen.be/webinar of via fondsenwerving@ms-vlaanderen.be.

MS-Liga Vlaanderen zet zich in voor het algemeen welzijn van personen met MS en hun omgeving. De organisatie bestaat sinds 1982, en verenigt zo'n 4.000 patiënten. Naar aanleiding van de Wereld-MS dag, organiseert MS-Liga Vlaanderen ieder jaar een actie om MS extra onder de aandacht te brengen. Omwille van covid-19 is dat dit jaar in de vorm van een webinar, zo laat de organisatie weten.In de voormiddag van donderdag 29 mei zullen Erna Claes, doctor in de psychologie en Edgard Eeckman, doctor in de communicatiewetenschappen, respectievelijk toelichten wat veerkracht en patient empowerment kunnen betekenen voor patiënten met MS."In welke moeilijke situatie je ook verkeert, er zijn altijd wel mogelijkheden en bepaalde lichtpuntenin je leven om je aan op te trekken, ondanks de beperkingen die MS soms kan teweegbrengen", klinkt het bij de organisatie. Erna Claes, medezaakvoerder van Fenrir Consult, zal toelichten hoe - wat veerkracht inhoudt. 'Hoe creëer je een evenwaardige relatie tussen jezelf en de zorg- of hulpverlener?' Die vraag is de dada van Edgard Eeckman, communicatiemanager UZ Brussel en oprichter vzw Patient Empowerment. Het doel daarbij is om mensen meer bewust te maken van de situatie waarin ze zich bevinden opdat ze meer kracht vinden om aan hun MS te werken.29 mei 2021, van 10 - 11u45. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Accreditatie voor artsen werd aangevraagd. Meer info: ms-vlaanderen.be/webinar of via fondsenwerving@ms-vlaanderen.be.