De toepassing zou een plaatsje krijgen in Apple's populaire gezondheidsapp. Het moet gebruikers toelaten klinische data - zoals o.m. cholesterolpeil en een lijst van voorgeschreven geneesmiddelen - rechtstreeks op hun smartphone te raadplegen.

Een twaalftal ziekenhuizen in de VS, zoals het Johns Hopkins Medicine in Baltimore en Cedars-Sinai in Los Angeles hebben al toegezegd om de betaversie te testen. Vorige week maakte Apple de testapp ook beschikbaar voor gebruikers. Apple beklemtoont dat het de medische data niet kan zien.

Volgens trendwatchers toont deze stap aan hoe erg Apple inzet op de iPhone, iWatch en welzijn.

De toepassing zou een plaatsje krijgen in Apple's populaire gezondheidsapp. Het moet gebruikers toelaten klinische data - zoals o.m. cholesterolpeil en een lijst van voorgeschreven geneesmiddelen - rechtstreeks op hun smartphone te raadplegen.Een twaalftal ziekenhuizen in de VS, zoals het Johns Hopkins Medicine in Baltimore en Cedars-Sinai in Los Angeles hebben al toegezegd om de betaversie te testen. Vorige week maakte Apple de testapp ook beschikbaar voor gebruikers. Apple beklemtoont dat het de medische data niet kan zien. Volgens trendwatchers toont deze stap aan hoe erg Apple inzet op de iPhone, iWatch en welzijn.