Burn-out is de laatste jaren een veelvoorkomend probleem op tal van arbeidsplekken. Ook heel wat artsen krijgen er mee te maken. Het is niet altijd makkelijk om een gezond evenwicht te behouden tussen engagement ten opzichte van de patiënt en het bewaken van de eigen grenzen.
Dokt'oor wil hier aan tegemoet komen door een reeks van praktijkgerichte seminaries aan te bieden voor artsen die af en toe het gevoel hebben 'geleefd' te worden door de dagelijkse praktijk én hun patiënten.
Re-integratieadviseur Els De Wit en oncoloog-radiotherapeut dr. Chris Monten zijn de bezielers achter dit initiatief. Als ervaren hulpverleners bieden zij het komende half jaar 6 sessies aan die een aantal typische werkgerelateerde problemen van artsen centraal stellen. Het doel is om een methodiek aan te reiken die in staat stelt om deze moeilijke situaties het hoofd te bieden. Er staan ook een aantal praktische oefeningen op het programma om de methode in de vingers te krijgen.
Volgende modules komen achtereenvolgens aan bod, telkens van 19h tot 21h:
27 januari 2020: Gedragsverandering stimuleren vanuit motiverende gespreksvoering
3 februari 2020: Ervaar ik mijn loopbaan als een platgetreden pad of een boeiende reis?
9 maart 2020: Is kritiek voor mij een bron van irritatie of een opportuniteit voor reflectie?
27 april 2020: Durf ik met mijn slagen en falen schitteren in een wereld vol kritiek?
12 mei 2020: Voeden i.p.v. vullen: waar eindigt passie en begint vervreemding?
8 juni 2020: Hoe rijm ik respect voor mijn grenzen met 'beschikbaar staan voor patiënten'?
De sessies gaan door bij Partena, Blue Tower, Sluisweg 2, 9000 Gent.
Accreditering 'Ethiek en Economie' is aangevraagd.
Inschrijven kan via http://www.levante.be/doktoor-inschrijven
Dokt'oor wil hier aan tegemoet komen door een reeks van praktijkgerichte seminaries aan te bieden voor artsen die af en toe het gevoel hebben 'geleefd' te worden door de dagelijkse praktijk én hun patiënten. Re-integratieadviseur Els De Wit en oncoloog-radiotherapeut dr. Chris Monten zijn de bezielers achter dit initiatief. Als ervaren hulpverleners bieden zij het komende half jaar 6 sessies aan die een aantal typische werkgerelateerde problemen van artsen centraal stellen. Het doel is om een methodiek aan te reiken die in staat stelt om deze moeilijke situaties het hoofd te bieden. Er staan ook een aantal praktische oefeningen op het programma om de methode in de vingers te krijgen. Volgende modules komen achtereenvolgens aan bod, telkens van 19h tot 21h: 27 januari 2020: Gedragsverandering stimuleren vanuit motiverende gespreksvoering3 februari 2020: Ervaar ik mijn loopbaan als een platgetreden pad of een boeiende reis? 9 maart 2020: Is kritiek voor mij een bron van irritatie of een opportuniteit voor reflectie? 27 april 2020: Durf ik met mijn slagen en falen schitteren in een wereld vol kritiek? 12 mei 2020: Voeden i.p.v. vullen: waar eindigt passie en begint vervreemding? 8 juni 2020: Hoe rijm ik respect voor mijn grenzen met 'beschikbaar staan voor patiënten'? De sessies gaan door bij Partena, Blue Tower, Sluisweg 2, 9000 Gent. Accreditering 'Ethiek en Economie' is aangevraagd. Inschrijven kan via http://www.levante.be/doktoor-inschrijven