De voorbije weken werden er zowat overal in het land vrijwilligersacties op poten gezet om de zorginstellingen en zorgverleners te helpen en bij te staan. "Maar de stortvloed aan vrijwilligersacties komt vandaag niet altijd terecht bij de juiste zorginstelling en overbelast soms de administratieve dienst van zorginstellingen. Ook hebben kleinere instellingen vaak niet de middelen en mensen om snel vrijwilligers te zoeken", klinkt het in het persbericht van de initiatiefnemers achter de website.

De website kwam er op vraag van de ziekenhuizen opdat zij snel de juiste vrijwilligers kunnen contacteren. Emmaüs vzw maakt er al gebruik van.

Enkele voorbeelden van vrijwillige diensten die terug te vinden zijn op de site, opgesteld met en door de ziekenhuizen:

  • beschermende kledij (incl. mondmaskers) maken
  • kinderopvang voor zorgverleners voorzien
  • inkopen doen of maaltijden maken voor gezinnen met twee werkende zorgverleners
  • was- en/of strijkdiensten voor zorgverleners
  • een babbeltje maken aan de telefoon met een ouderen
  • kleurplaten of spelletjes bezorgen aan kinderen in kwetsbare gezinnen
  • speelmaterialen bezorgen aan zorgvoorzieningen voor kinderen en volwassenen met een zware handicap. Zoals bv. oude werkende tablets, kinderfilms, buitenspeelgoed, dromenvangers, e.d.

De lijst wordt regelmatig aangepast in functie van de noden van de zorginstellingen.

Naast ziekenhuizen kunnen ook andere zorginstellingen kosteloos aansluiten. Dat gebeurt via de koepelorganisatie. Zorgnet-Icuro heeft de boodschap al verspreidt onder haar zorginstellingen.

Meer info of aanmelden als vrijwilliger kan hier. Wie is geregistreerd als vrijwilliger, wordt rechtstreeks gecontacteerd door de organisaties die aangesloten zijn op de site.

De voorbije weken werden er zowat overal in het land vrijwilligersacties op poten gezet om de zorginstellingen en zorgverleners te helpen en bij te staan. "Maar de stortvloed aan vrijwilligersacties komt vandaag niet altijd terecht bij de juiste zorginstelling en overbelast soms de administratieve dienst van zorginstellingen. Ook hebben kleinere instellingen vaak niet de middelen en mensen om snel vrijwilligers te zoeken", klinkt het in het persbericht van de initiatiefnemers achter de website. De website kwam er op vraag van de ziekenhuizen opdat zij snel de juiste vrijwilligers kunnen contacteren. Emmaüs vzw maakt er al gebruik van.Enkele voorbeelden van vrijwillige diensten die terug te vinden zijn op de site, opgesteld met en door de ziekenhuizen: De lijst wordt regelmatig aangepast in functie van de noden van de zorginstellingen. Naast ziekenhuizen kunnen ook andere zorginstellingen kosteloos aansluiten. Dat gebeurt via de koepelorganisatie. Zorgnet-Icuro heeft de boodschap al verspreidt onder haar zorginstellingen.Meer info of aanmelden als vrijwilliger kan hier. Wie is geregistreerd als vrijwilliger, wordt rechtstreeks gecontacteerd door de organisaties die aangesloten zijn op de site.