Laoui ontwikkelde een vaccin dat patiënten met kanker moet beschermen tegen uitzaaiingen van hun tumor. Dit vaccin is gebaseerd op immuuncellen die zich in de tumor bevinden. Het is dus een op iedere individuele patiënt afgestemd middel. Laoui hoopt binnen een paar jaar te kunnen beginnen met klinische studies waarbij het vaccin voor het eerst op mensen wordt getest.

Jim Jansen, jurylid en hoofdredacteur van New Scientist, benadrukt het maatschappelijke belang van het onderzoek van Laoui. "Bijna iedereen krijgt in zijn omgeving wel te maken met iemand die kanker heeft, met alle vreselijke gevolgen van dien. Jaarlijks sterven bijna acht miljoen mensen aan de ziekte. Damya Laoui is een van de vele wetenschappers die werkt aan oplossingen."

De prijs voor het New Scientist Wetenschapstalent is in het leven geroepen om jonge, wetenschappelijke talenten een platform te bieden en hen te stimuleren in hun onderzoek. Als winnaar ontvangt Laoui een geldbedrag van 2.500 euro en een trofee. Bovendien krijgt ze de gelegenheid haar onderzoek via New Scientist verder onder de aandacht te brengen.

De andere vier finalisten waren Tim Baarslag (Centrum Wiskunde & Informatica, Amsterdam), Hannelore Bové (Universiteit Hasselt), Michiel Dusselier (Katholieke Universiteit Leuven) en Marjolein Vanoppen (Universiteit Gent).

Laoui ontwikkelde een vaccin dat patiënten met kanker moet beschermen tegen uitzaaiingen van hun tumor. Dit vaccin is gebaseerd op immuuncellen die zich in de tumor bevinden. Het is dus een op iedere individuele patiënt afgestemd middel. Laoui hoopt binnen een paar jaar te kunnen beginnen met klinische studies waarbij het vaccin voor het eerst op mensen wordt getest.Jim Jansen, jurylid en hoofdredacteur van New Scientist, benadrukt het maatschappelijke belang van het onderzoek van Laoui. "Bijna iedereen krijgt in zijn omgeving wel te maken met iemand die kanker heeft, met alle vreselijke gevolgen van dien. Jaarlijks sterven bijna acht miljoen mensen aan de ziekte. Damya Laoui is een van de vele wetenschappers die werkt aan oplossingen." De prijs voor het New Scientist Wetenschapstalent is in het leven geroepen om jonge, wetenschappelijke talenten een platform te bieden en hen te stimuleren in hun onderzoek. Als winnaar ontvangt Laoui een geldbedrag van 2.500 euro en een trofee. Bovendien krijgt ze de gelegenheid haar onderzoek via New Scientist verder onder de aandacht te brengen. De andere vier finalisten waren Tim Baarslag (Centrum Wiskunde & Informatica, Amsterdam), Hannelore Bové (Universiteit Hasselt), Michiel Dusselier (Katholieke Universiteit Leuven) en Marjolein Vanoppen (Universiteit Gent).