Andere voorname onderzoeksthema's zijn de transitie naar groene energie en mobiliteit, en digitale vraagstukken zoals smart cities en slimme technologieën op basis van AI.

De onderzoekshub krijgt onder meer een grootschalig, innovatief elektrisch grid, een ultralaag-temperatuur-warmtenet en uitgebreide elektrische mobiliteitsmogelijkheden voor onderzoeksdoeleinden. Een datacenter met supercomputers moet het onderzoek naar hoogtechnologische oplossingen mogelijk maken en er komt ook infrastructuur voor onderzoek naar medisch-technologische innovaties.

De proeftuin zal gebouwd worden in het Researchpark Zellik. De bouw van de kantoren, datacenter en industriële labo's is voorzien tegen midden 2021, het onderzoekscentrum zou volledig klaar moeten zijn tegen eind 2023.

Andere voorname onderzoeksthema's zijn de transitie naar groene energie en mobiliteit, en digitale vraagstukken zoals smart cities en slimme technologieën op basis van AI.De onderzoekshub krijgt onder meer een grootschalig, innovatief elektrisch grid, een ultralaag-temperatuur-warmtenet en uitgebreide elektrische mobiliteitsmogelijkheden voor onderzoeksdoeleinden. Een datacenter met supercomputers moet het onderzoek naar hoogtechnologische oplossingen mogelijk maken en er komt ook infrastructuur voor onderzoek naar medisch-technologische innovaties.De proeftuin zal gebouwd worden in het Researchpark Zellik. De bouw van de kantoren, datacenter en industriële labo's is voorzien tegen midden 2021, het onderzoekscentrum zou volledig klaar moeten zijn tegen eind 2023.