De overheidsinstelling, die toeziet op de kwaliteit en veiligheid van voedsel en geneesmiddelen, publiceerde afgelopen vrijdag een plan om het aantal ziektes en sterfgevallen door roken te verminderen.

"Aangezien nicotine zowel de kern uitmaakt van het probleem als de oplossing voor de verslaving, moet de FDA nicotine opnemen in haar strategie om de crisis aan te pakken die tal van Amerikanen in de ban houdt", zei Scott Gottlieb, aangesteld als FDA-commissaris.

Sigarettenfabrikanten als British American Tobacco en Imperial namen een duik op de beurs nadat de FDA haar plannen bekend had gemaakt, maar herpakten zich daarna.

E-sigaret

De FDA stelde zich ook flexibel op ten aanzien van e-sigaretten als middel voor rokers om te stoppen. Zo schoof het overheidsorgaan de deadline voor producenten om zich aan haar regels aan te passen op van 2018 naar 2022.

De overheidsinstelling, die toeziet op de kwaliteit en veiligheid van voedsel en geneesmiddelen, publiceerde afgelopen vrijdag een plan om het aantal ziektes en sterfgevallen door roken te verminderen. "Aangezien nicotine zowel de kern uitmaakt van het probleem als de oplossing voor de verslaving, moet de FDA nicotine opnemen in haar strategie om de crisis aan te pakken die tal van Amerikanen in de ban houdt", zei Scott Gottlieb, aangesteld als FDA-commissaris.Sigarettenfabrikanten als British American Tobacco en Imperial namen een duik op de beurs nadat de FDA haar plannen bekend had gemaakt, maar herpakten zich daarna.E-sigaretDe FDA stelde zich ook flexibel op ten aanzien van e-sigaretten als middel voor rokers om te stoppen. Zo schoof het overheidsorgaan de deadline voor producenten om zich aan haar regels aan te passen op van 2018 naar 2022.