De minister en vicepremier vraagt zich af of de AG-verzekering borstkanker andere verzekeringsmaatschappijen op ideeën zal brengen. Pro memorie: in oktober vorig jaar was kritiek ontstaan op de nieuwe Femina-verzekering van de verzekeringsmaatschappij. Die verzekering - hoofdzakelijk gericht op typisch vrouwelijke kankers - dekt ondersteunende extra's. Onder andere borstkanker-vzw Think Pink stelde kritische vragen over mogelijke discriminatie. Zo zijn vrouwen ouder dan 50 en vrouwen die al kanker gehad hebben, uitgesloten.

(lees verder onder het filmpje)

Wat denkt u? Is de verzekering een goed idee? Moet iedereen kunnen intekenen op de verzekering? Of moet overwogen worden om een ondersteunende extra zoals bv. huishoudhulp, als dat de levenskwaliteit van vrouwen met kanker kan verbeteren, op te nemen in de verplichte ziekteverzekering?

Laat het ons gerust weten via ak@roularta.be of richt uw tweets tot @aktweetsbe.

Een verslag van het gezondheidszorgdebat op het symposium Medische Wereld 2018 leest u in Artsenkrant van 4 mei.

De minister en vicepremier vraagt zich af of de AG-verzekering borstkanker andere verzekeringsmaatschappijen op ideeën zal brengen. Pro memorie: in oktober vorig jaar was kritiek ontstaan op de nieuwe Femina-verzekering van de verzekeringsmaatschappij. Die verzekering - hoofdzakelijk gericht op typisch vrouwelijke kankers - dekt ondersteunende extra's. Onder andere borstkanker-vzw Think Pink stelde kritische vragen over mogelijke discriminatie. Zo zijn vrouwen ouder dan 50 en vrouwen die al kanker gehad hebben, uitgesloten. (lees verder onder het filmpje)Wat denkt u? Is de verzekering een goed idee? Moet iedereen kunnen intekenen op de verzekering? Of moet overwogen worden om een ondersteunende extra zoals bv. huishoudhulp, als dat de levenskwaliteit van vrouwen met kanker kan verbeteren, op te nemen in de verplichte ziekteverzekering?Laat het ons gerust weten via ak@roularta.be of richt uw tweets tot @aktweetsbe.Een verslag van het gezondheidszorgdebat op het symposium Medische Wereld 2018 leest u in Artsenkrant van 4 mei.