"Weekenddienst is het helpen van een medemens in nood, bij een dringende medische vraag en daar moeten we blijven een antwoord aan bieden", zegt dr. Geeraerts. "Maar als je de toegankelijkheid van de gezondheidszorg te laag brengt, bestaat het risico dat patiënten naar de huisarts gaan wanneer dat voor hen het beste uitkomt."

Wat denkt u? Ziet u een 'weekwacht' zitten, moest die er komen? Moeten huisartsenkringen verantwoordelijk blijven voor de wachtposten? Moeten huisartsenwachtposten verplicht gelinkt worden aan ziekenhuizen?

Laat het ons gerust weten via ak@roularta.be of richt uw tweets tot @aktweetsbe.

Een verslag van het gezondheidszorgdebat op het symposium Medische Wereld 2018 leest u in Artsenkrant van 4 mei.

"Weekenddienst is het helpen van een medemens in nood, bij een dringende medische vraag en daar moeten we blijven een antwoord aan bieden", zegt dr. Geeraerts. "Maar als je de toegankelijkheid van de gezondheidszorg te laag brengt, bestaat het risico dat patiënten naar de huisarts gaan wanneer dat voor hen het beste uitkomt." Wat denkt u? Ziet u een 'weekwacht' zitten, moest die er komen? Moeten huisartsenkringen verantwoordelijk blijven voor de wachtposten? Moeten huisartsenwachtposten verplicht gelinkt worden aan ziekenhuizen? Laat het ons gerust weten via ak@roularta.be of richt uw tweets tot @aktweetsbe.Een verslag van het gezondheidszorgdebat op het symposium Medische Wereld 2018 leest u in Artsenkrant van 4 mei.