Ieder jaar organiseert het Vas een informatiedag voor laatstejaarsstudenten geneeskunde over de praktische en administratieve aspecten van het beroep. Op die manier kunnen toekomstige aso 's en haio 's zich voorbereiden op hun praktijk.

Tijdens dit event krijgen de aanwezigen ook de mogelijkheid om zich voordelig aan te sluiten bij het Vas, en zo gebruik te maken van de professionele ondersteuning van het artsensyndicaat en van zijn partners.

De KU Leuven en VUB kwamen afgelopen week aan de beurt, de UA staat binnenkort op het programma. In eens persbericht maakte het VAS bekend dat het al de ledenbijdragen die het ontvangt van alle laatstejaarsstudenten geneeskunde, integraal zal doorstorten naar de actie Hongersnood 12-12.

20 miljoen mensen, van wie 1,4 miljoen kinderen, lijden aan ernstige ondervoeding en zijn in gevaar in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen. De gewapende conflicten, klimaatcondities en extreme armoede liggen aan de basis van deze ongekende ramp. De gezamenlijke actie Hongersnood 12-12 focust op de vier meest getroffen landen.

Het Consortium voor Noodsituaties verenigt Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Plan België, UNICEF België.

Meer info over deze actie en het reeds verzamelde bedrag kan u hier terugvinden.

Ieder jaar organiseert het Vas een informatiedag voor laatstejaarsstudenten geneeskunde over de praktische en administratieve aspecten van het beroep. Op die manier kunnen toekomstige aso 's en haio 's zich voorbereiden op hun praktijk. Tijdens dit event krijgen de aanwezigen ook de mogelijkheid om zich voordelig aan te sluiten bij het Vas, en zo gebruik te maken van de professionele ondersteuning van het artsensyndicaat en van zijn partners.De KU Leuven en VUB kwamen afgelopen week aan de beurt, de UA staat binnenkort op het programma. In eens persbericht maakte het VAS bekend dat het al de ledenbijdragen die het ontvangt van alle laatstejaarsstudenten geneeskunde, integraal zal doorstorten naar de actie Hongersnood 12-12.Meer info over deze actie en het reeds verzamelde bedrag kan u hier terugvinden.