Artsen hebben tot 15 december om hun conventiestatus te wijzigen. Het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) wil via een korte enquête te weten komen hoeveel artsen dat overwegen en om welke redenen.
De achtergrond voor de bevraging zijn ondermeer de onzekerheid rondom de gezondheidszorgbegroting, de toekomstige regeling van teleconsultaties en het nakende verbod op ereloonsupplementen voor automatische VT-rechthebbenden vanaf 1 januari 2025.
Artsen die hun conventiestatus willen wijzigen, moeten dat doen voor de deadline van 15 december verstrijkt. Tijdens de looptijd van het akkoord 2024-2025 kunnen geconventioneerde artsen slechts één keer de keuze maken om hun statuut naar gedeconventioneerd te wijzigen.
Via een enquête wil VAS te weten komen wat artsen denken over deconventionering, de mogelijke collectieve opzegging van het akkoord en de steun die zij nodig achten.
Het VAS verzamelt de antwoorden om een beter inzicht te krijgen in de behoeften van artsen en om effectief te kunnen reageren op de situatie.
Artsen kunnen de enquête invullen via deze link.
De achtergrond voor de bevraging zijn ondermeer de onzekerheid rondom de gezondheidszorgbegroting, de toekomstige regeling van teleconsultaties en het nakende verbod op ereloonsupplementen voor automatische VT-rechthebbenden vanaf 1 januari 2025.Artsen die hun conventiestatus willen wijzigen, moeten dat doen voor de deadline van 15 december verstrijkt. Tijdens de looptijd van het akkoord 2024-2025 kunnen geconventioneerde artsen slechts één keer de keuze maken om hun statuut naar gedeconventioneerd te wijzigen.Via een enquête wil VAS te weten komen wat artsen denken over deconventionering, de mogelijke collectieve opzegging van het akkoord en de steun die zij nodig achten. Het VAS verzamelt de antwoorden om een beter inzicht te krijgen in de behoeften van artsen en om effectief te kunnen reageren op de situatie.Artsen kunnen de enquête invullen via deze link.