Het UZA ontving de prijs maandagavond 8 mei in de categorie 'non-profitbdrijf met meer dan 250 medewerkers'. Het kreeg door de jury over alle criteria heen de hoogste score. Criteria zijn onder meer: over infrastructuur beschikken om bewegen en sport mogelijk te maken, initiatieven nemen omtrent woon-werkverkeer, initiatieven nemen om medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen, beroep doen op gekwalificeerde lesgevers ivoor sport/beweegsessies enz.

Zo kan elke UZ-medewerker zich gratis inschrijven voor onder meer yoga, start to golf, padel, lopen en wandelen. Daarnaast neemt het ziekenhuis ook deel aan tal van evenementen zoals de Antwerp Ten Miles, UZA goes Mont Ventoux en de Antwerp Marathon. Er is een gratis herstelservice voor alle medewerkers die met de fiets naar het werk komen enz.

In november 2022 behaalde het Universitair Ziekenhuis Antwerpen voor deze inspanningen al het 'Sportlabel' van Sport Vlaanderen Nu mag het ziekenhuis zich dus ook 'Sportbedrijf van 2023' noemen.

"Een ziekenhuis als sportbedrijf lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het gaat echt uit van een visie, het is een van onze prioriteiten", zegt CEO Marc Peeters in een persbericht. Volgens die laatste is het een voordeel om gebruik te kunnen maken van "de expertise in het UZA zodat onze medewerkers met preventief advies veilig kunnen bewegen."

Het UZA ontving de prijs maandagavond 8 mei in de categorie 'non-profitbdrijf met meer dan 250 medewerkers'. Het kreeg door de jury over alle criteria heen de hoogste score. Criteria zijn onder meer: over infrastructuur beschikken om bewegen en sport mogelijk te maken, initiatieven nemen omtrent woon-werkverkeer, initiatieven nemen om medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen, beroep doen op gekwalificeerde lesgevers ivoor sport/beweegsessies enz.Zo kan elke UZ-medewerker zich gratis inschrijven voor onder meer yoga, start to golf, padel, lopen en wandelen. Daarnaast neemt het ziekenhuis ook deel aan tal van evenementen zoals de Antwerp Ten Miles, UZA goes Mont Ventoux en de Antwerp Marathon. Er is een gratis herstelservice voor alle medewerkers die met de fiets naar het werk komen enz.In november 2022 behaalde het Universitair Ziekenhuis Antwerpen voor deze inspanningen al het 'Sportlabel' van Sport Vlaanderen Nu mag het ziekenhuis zich dus ook 'Sportbedrijf van 2023' noemen."Een ziekenhuis als sportbedrijf lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het gaat echt uit van een visie, het is een van onze prioriteiten", zegt CEO Marc Peeters in een persbericht. Volgens die laatste is het een voordeel om gebruik te kunnen maken van "de expertise in het UZA zodat onze medewerkers met preventief advies veilig kunnen bewegen."