"Velen onder ons doen hun uiterste best om hun steentje bij te dragen en maximaal thuis 'in hun kot' te blijven, of werken binnen de cruciale sectoren. Maar wat doet het met ons om allemaal massaal in ons kot te blijven, of om te gaan met enorme stress en aanpassingen?", lichten de onderzoekers het opzet toe.

"Gaan mensen daardoor minder of net meer drinken en roken? Is meer drinken een manier om om te gaan met de verveling, de eenzaamheid, de angst, de overvloedige berichtgeving, enz.?"

Door middel van een online bevraging, willen UZ Brussel en VUB onderzoeken wat de effecten zijn van de nationale Covid-19-maatregelen op het alcohol- en drugsgebruik van de bevolking.

Bent u bereid om deel te nemen? De bevraging (NL, FR en EN) invullen kan hier, tot 30 april.

"Velen onder ons doen hun uiterste best om hun steentje bij te dragen en maximaal thuis 'in hun kot' te blijven, of werken binnen de cruciale sectoren. Maar wat doet het met ons om allemaal massaal in ons kot te blijven, of om te gaan met enorme stress en aanpassingen?", lichten de onderzoekers het opzet toe."Gaan mensen daardoor minder of net meer drinken en roken? Is meer drinken een manier om om te gaan met de verveling, de eenzaamheid, de angst, de overvloedige berichtgeving, enz.?" Door middel van een online bevraging, willen UZ Brussel en VUB onderzoeken wat de effecten zijn van de nationale Covid-19-maatregelen op het alcohol- en drugsgebruik van de bevolking. Bent u bereid om deel te nemen? De bevraging (NL, FR en EN) invullen kan hier, tot 30 april.