Het is al de veertiende dag op rij dat het gemiddelde aantal besmettingen per dag over een periode van 7 dagen stijgt. In vergelijking met de vorige periode (5-11 juli) is het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag gestegen met 89 procent.

De meeste infecties vinden nu plaats bij mensen tussen de 20 en 59 jaar.

Ook het aantal ziekenhuisopnames gaat omhoog: de voorbije week waren er gemiddeld 12,3 nieuwe opnames tegenover 9,7 de week voordien. Maar dat was te verwachten, omdat deze indicator pas twee à drie weken volgt na een verhoging van het aantal nieuwe infecties, zo legde Boudewijn Catry van Sciensano uit op de persconferentie van het crisiscentrum.

Op dinsdag 21 juli lagen er 178 mensen met een covid-19-infectie in het ziekenhuis, waarvan 35 op intensieve zorg. Vorige week dinsdag lagen er 147 patiënten met een covid-19-infectie in het ziekenhuis, 27 onder hen op intensieve zorg.

Sciensano
© Sciensano

De meest recente infecties met het coronavirus in ons land blijken van sociale contacten binnenshuis te komen.

Sciensano verwacht dat het aantal besmettingen nog zal stijgen, "want in absolute aantallen kwamen er elke dag bijna 200 infecties bij".

Het is al de veertiende dag op rij dat het gemiddelde aantal besmettingen per dag over een periode van 7 dagen stijgt. In vergelijking met de vorige periode (5-11 juli) is het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag gestegen met 89 procent. De meeste infecties vinden nu plaats bij mensen tussen de 20 en 59 jaar.Ook het aantal ziekenhuisopnames gaat omhoog: de voorbije week waren er gemiddeld 12,3 nieuwe opnames tegenover 9,7 de week voordien. Maar dat was te verwachten, omdat deze indicator pas twee à drie weken volgt na een verhoging van het aantal nieuwe infecties, zo legde Boudewijn Catry van Sciensano uit op de persconferentie van het crisiscentrum.Op dinsdag 21 juli lagen er 178 mensen met een covid-19-infectie in het ziekenhuis, waarvan 35 op intensieve zorg. Vorige week dinsdag lagen er 147 patiënten met een covid-19-infectie in het ziekenhuis, 27 onder hen op intensieve zorg.De meest recente infecties met het coronavirus in ons land blijken van sociale contacten binnenshuis te komen.Sciensano verwacht dat het aantal besmettingen nog zal stijgen, "want in absolute aantallen kwamen er elke dag bijna 200 infecties bij".