De voorbije weken stelden we in de papieren Artsenkrant de verschillende genomineerden voor de drie Galenusprijzen 2019 voor. Zoals elk jaar selecteerde een deskundige jury drie winnaars uit de inzendingen. De Farmacologieprijs bekroont een werk over klinische en/of fundamentele farmacologie door een onderzoeker of een groep onderzoekers; de Geneesmiddelenprijs gaat naar het meest innovatieve geneesmiddel van het voorbije jaar en de Medische hulpmiddelenprijs zet een medisch hulpmiddel dat tot een betere behandeling leidt in de bloemetjes. Zie: https://www.artsenkrant.com/actueel/galenusprijs-2019-de-kandidaten/article-normal-49177.html

Crisissen zijn uitdagingen

In de print-editie van Artsenkrant op 24 september brengen we interviews met topmensen uit deze innovatieve sectoren. Bedoeling was de prijzen dan op 29 september plechtig uit te reiken. Dat feestje gaat helaas niet door. Door de andermaal snel stijgende besmettingscijfers kon een veilige organisatie van het event niet langer gegarandeerd worden.

Crisissen zijn uitdagingen. Ter vervanging van het traditioneel event organiseren we later op het jaar een niet minder prestigieuze virtuele uitreiking. Meteen een primeur in de 38 jaar dat Artsenkrant de Galenusprijzen uitreikt. Hou website en krant de komende weken dus goed in de gaten. Zodra het programma en de datum vastliggen, weet u het ook.

De voorbije weken stelden we in de papieren Artsenkrant de verschillende genomineerden voor de drie Galenusprijzen 2019 voor. Zoals elk jaar selecteerde een deskundige jury drie winnaars uit de inzendingen. De Farmacologieprijs bekroont een werk over klinische en/of fundamentele farmacologie door een onderzoeker of een groep onderzoekers; de Geneesmiddelenprijs gaat naar het meest innovatieve geneesmiddel van het voorbije jaar en de Medische hulpmiddelenprijs zet een medisch hulpmiddel dat tot een betere behandeling leidt in de bloemetjes. Zie: https://www.artsenkrant.com/actueel/galenusprijs-2019-de-kandidaten/article-normal-49177.html In de print-editie van Artsenkrant op 24 september brengen we interviews met topmensen uit deze innovatieve sectoren. Bedoeling was de prijzen dan op 29 september plechtig uit te reiken. Dat feestje gaat helaas niet door. Door de andermaal snel stijgende besmettingscijfers kon een veilige organisatie van het event niet langer gegarandeerd worden. Crisissen zijn uitdagingen. Ter vervanging van het traditioneel event organiseren we later op het jaar een niet minder prestigieuze virtuele uitreiking. Meteen een primeur in de 38 jaar dat Artsenkrant de Galenusprijzen uitreikt. Hou website en krant de komende weken dus goed in de gaten. Zodra het programma en de datum vastliggen, weet u het ook.