"Iedereen die iets met de medische sector te maken heeft, krijgt op het symposium Medische Wereld de ruimte om zijn mening te verkondigen", zegt vaatchirurg Dimitri Aerden (UZ Brussel). "Daardoor komt het debat op een niveau dat je nergens anders aantreft. Het is het Tomorrowland van de medische congressen."

Prof. Piet Hoebeke, decaan van de faculteit geneeskunde UGent, looft op zijn beurt de inzet van de organisatie van Medische Wereld. "Het zijn jonge artsen die met het oog op hun toekomst, de politieke realiteit bekijken en daar kritisch op ingaan."

(lees verder na de video)

Het voormiddaggedeelte staat in het kader van enkele uitdagingen voor onze gezondheidszorg, zoals mhealth, augmented reality en gentherapie.

Trekpleister is zoals steeds het 'grote gezondheidsdebat' met prominenten uit de medische sector. Na een jaartje verstek te laten gaan is dit jaar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) weer van de partij.

In de namiddag wordt er tot slot opnieuw gedebatteerd. Thema's zijn o.a. fraude in de gezondheidszorg en verzekeringen voor vrouwelijke kankers.

Na afloop is er een receptie en avondfeest. 's Middags is er lunch voorzien.

Inschrijven kan u hier, voor 1 april 2018.

"Iedereen die iets met de medische sector te maken heeft, krijgt op het symposium Medische Wereld de ruimte om zijn mening te verkondigen", zegt vaatchirurg Dimitri Aerden (UZ Brussel). "Daardoor komt het debat op een niveau dat je nergens anders aantreft. Het is het Tomorrowland van de medische congressen." Prof. Piet Hoebeke, decaan van de faculteit geneeskunde UGent, looft op zijn beurt de inzet van de organisatie van Medische Wereld. "Het zijn jonge artsen die met het oog op hun toekomst, de politieke realiteit bekijken en daar kritisch op ingaan."(lees verder na de video)Het voormiddaggedeelte staat in het kader van enkele uitdagingen voor onze gezondheidszorg, zoals mhealth, augmented reality en gentherapie.Trekpleister is zoals steeds het 'grote gezondheidsdebat' met prominenten uit de medische sector. Na een jaartje verstek te laten gaan is dit jaar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) weer van de partij.In de namiddag wordt er tot slot opnieuw gedebatteerd. Thema's zijn o.a. fraude in de gezondheidszorg en verzekeringen voor vrouwelijke kankers.Na afloop is er een receptie en avondfeest. 's Middags is er lunch voorzien.