Het congres gaat over de klimaatopwarming. In de voormiddag geeft Dirk Draulans een algemene inleiding over het thema. Peter Hoet licht de (in)directe effecten van klimaatverandering toe op gezondheid (hitte eilanden - luchtkwaliteit, ...) Caroline Van Damme en Dirk Monsieur hebben het over de link tussen klimaat en psyche.

In de namiddag heeft Roel Merckx het specifiek over voedselzekerheid ("bedreigd of geholpen door wijzigingen in het klimaat?"). Jan De Maeseneer en Charlotte Scheerens bespreken de impact van klimaatverandering en migratie op gezondheid. Het volledige programma vindt u hier.

Artsenkrant is mediapartner van dit event en ging alvast enkele sprekers opzoeken. Bekijk het filmpje om kennis te maken.

In het licht van de covid-pandemie vindt het symposium 2021 online plaats. De livestream-link verschijnt in het Facebook-evenement, alsook op de website van Medica.

Inschrijven is mogelijk tot donderdag 18 maart 2021 (inschrijving is gratis).

De 100 eerste inschrijvingen maken kans op 1 van de 10 gratis jaarabonnementen van Artsenkrant t.w.v. 99 euro, dé manier om van het beroepsnieuws op de hoogte te blijven.

Het congres gaat over de klimaatopwarming. In de voormiddag geeft Dirk Draulans een algemene inleiding over het thema. Peter Hoet licht de (in)directe effecten van klimaatverandering toe op gezondheid (hitte eilanden - luchtkwaliteit, ...) Caroline Van Damme en Dirk Monsieur hebben het over de link tussen klimaat en psyche. In de namiddag heeft Roel Merckx het specifiek over voedselzekerheid ("bedreigd of geholpen door wijzigingen in het klimaat?"). Jan De Maeseneer en Charlotte Scheerens bespreken de impact van klimaatverandering en migratie op gezondheid. Het volledige programma vindt u hier.Artsenkrant is mediapartner van dit event en ging alvast enkele sprekers opzoeken. Bekijk het filmpje om kennis te maken.