Het vak maakt deel uit van een nieuwe "korf met verbredende en interdisciplinaire keuzevakken". Wat deze gemeenschappelijk hebben is dat ze allen draaien rond belangrijke maatschappelijke thema's en/of interculturaliteit. Een daarvan is dus klimaatverandering, dat gecoördineerd zal worden door biologe Sara Vicca. De universiteit laat weten dat er ook gastsprekers zullen langskomen uit domeinen als economie en geschiedenis.

Het vak zal zowel het hoe en waarom van klimaatverandering behandelen als de impact ervan op uiteenlopende facetten van het maatschappelijk leven. Ook mogelijke oplossingen daarvoor zullen aan bod komen.

Het vak maakt deel uit van een nieuwe "korf met verbredende en interdisciplinaire keuzevakken". Wat deze gemeenschappelijk hebben is dat ze allen draaien rond belangrijke maatschappelijke thema's en/of interculturaliteit. Een daarvan is dus klimaatverandering, dat gecoördineerd zal worden door biologe Sara Vicca. De universiteit laat weten dat er ook gastsprekers zullen langskomen uit domeinen als economie en geschiedenis.Het vak zal zowel het hoe en waarom van klimaatverandering behandelen als de impact ervan op uiteenlopende facetten van het maatschappelijk leven. Ook mogelijke oplossingen daarvoor zullen aan bod komen.