Net als vorig jaar heeft BeMSA, een organisatie die studenten geneeskunde van over heel het land wil verenigen, een campagne op touw gezet om medestudenten en al wie er ontvankelijk voor is, te sensibiliseren over mensenrechten.

Dit jaar is de invalshoek de toegang tot gezondheidszorg, meer bepaald factoren die deze toegang bemoeilijken zoals financiële zorgen, racisme, mentale of fysieke beperkingen en wachtrijen in de gezondheidszorg.

De campagne bestaat uit verschillende filmpjes van een 2-tal minuten. In elk van de filmpjes licht een medewerker van BeMSA een van bovengenoemde factoren toe. "De huidige pandemie maakt bestaande problemen meer uitgesproken: denk bv. aan wachtrijen voor fysieke en mentale zorg die nog langer worden. Dit soort zaken zijn fundamenteel onrechtvaardig, er bewust van zijn is een eerste stap om er effectief iets aan te doen", zegt persverantwoordelijke van BeMSA Gent Andreas Huysman.

De video's zullen van 7 tot 11 december gedeeld worden op de sociale media en de website van BeMSA en haar lokale afdelingen. De periode is niet toevallig gekozen: op 10 december 1948 namen de Verenigde Naties de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens aan. Jaarlijks organiseert Amnesty International op 10 december de Internationale Mensenrechtendag.

BeMSA is een organisatie voor en door studenten geneeskunde. Naast internationale uitwisselingen, biedt ze ook een platform aan voor maatschappelijk engagement. In elke stad met een geneeskundefaculteit is er inmiddels een lokale BeMSA-afdeling.

Deze campagne is een initiatief van de afdelingen in Gent, Leuven, Antwerpen, Kortrijk en Brussel.

Net als vorig jaar heeft BeMSA, een organisatie die studenten geneeskunde van over heel het land wil verenigen, een campagne op touw gezet om medestudenten en al wie er ontvankelijk voor is, te sensibiliseren over mensenrechten. Dit jaar is de invalshoek de toegang tot gezondheidszorg, meer bepaald factoren die deze toegang bemoeilijken zoals financiële zorgen, racisme, mentale of fysieke beperkingen en wachtrijen in de gezondheidszorg.De campagne bestaat uit verschillende filmpjes van een 2-tal minuten. In elk van de filmpjes licht een medewerker van BeMSA een van bovengenoemde factoren toe. "De huidige pandemie maakt bestaande problemen meer uitgesproken: denk bv. aan wachtrijen voor fysieke en mentale zorg die nog langer worden. Dit soort zaken zijn fundamenteel onrechtvaardig, er bewust van zijn is een eerste stap om er effectief iets aan te doen", zegt persverantwoordelijke van BeMSA Gent Andreas Huysman. De video's zullen van 7 tot 11 december gedeeld worden op de sociale media en de website van BeMSA en haar lokale afdelingen. De periode is niet toevallig gekozen: op 10 december 1948 namen de Verenigde Naties de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens aan. Jaarlijks organiseert Amnesty International op 10 december de Internationale Mensenrechtendag. BeMSA is een organisatie voor en door studenten geneeskunde. Naast internationale uitwisselingen, biedt ze ook een platform aan voor maatschappelijk engagement. In elke stad met een geneeskundefaculteit is er inmiddels een lokale BeMSA-afdeling. Deze campagne is een initiatief van de afdelingen in Gent, Leuven, Antwerpen, Kortrijk en Brussel.