"Op 10 december 1948, met de Tweede Wereldoorlog vers in gedachten, namen de Verenigde Naties de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens aan. Tot op de dag van vandaag strijden organisaties als Amnesty International voor het vrijwaren van deze rechten. Dat doen ze door sensibilisering, lobbywerk en schrijfmarathons. Ook wij, geneeskundestudenten, willen hiertoe ons steentje bijdragen", vertelt BeMSA Gent-persverantwoordelijke Andreas Huysman aan Artsenkrant.

BeMSA staat voor Belgian Medical Student Association. De studentenorganisatie heeft negen 'afdelingen' verspreid over geneeskundefaculteiten in heel België. De 'Human Rights week' loopt van 10 tot 12 december en is een initiatief van BeMSA Gent.

Volgende week maandag zullen studenten van BeMSA voorbijgangers op de campus van UZ Gent aanspreken over mensenrechten, en informatie geven over wat deze precies inhouden.

Op dinsdag 11 december staan de sensibiliseringsacties in het teken van oorlogsgeweld en mensenhandel. Woensdag 12 december organiseert BeMSA Gent haar eigen schrijf-ze-VRIJdag en cakeverkoop voor Amnesty International.

In de nabije toekomst organiseert de werkgroep Human Rights van de Gentse BeMSA-afdeling, die de organisatie voor de Human Rights week voor haar rekening neemt, ook nog een sportdag voor mensen met een beperking en een sensibiliseringscampagne rond gendergeweld.

Human Rights week BeMSA Gent, 10 t.e.m. 12 december, UZ Gent (bij de ingang van de bibliotheek (0K3)), telkens van 10 tot 14 uur.

"Op 10 december 1948, met de Tweede Wereldoorlog vers in gedachten, namen de Verenigde Naties de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens aan. Tot op de dag van vandaag strijden organisaties als Amnesty International voor het vrijwaren van deze rechten. Dat doen ze door sensibilisering, lobbywerk en schrijfmarathons. Ook wij, geneeskundestudenten, willen hiertoe ons steentje bijdragen", vertelt BeMSA Gent-persverantwoordelijke Andreas Huysman aan Artsenkrant. BeMSA staat voor Belgian Medical Student Association. De studentenorganisatie heeft negen 'afdelingen' verspreid over geneeskundefaculteiten in heel België. De 'Human Rights week' loopt van 10 tot 12 december en is een initiatief van BeMSA Gent.Volgende week maandag zullen studenten van BeMSA voorbijgangers op de campus van UZ Gent aanspreken over mensenrechten, en informatie geven over wat deze precies inhouden. Op dinsdag 11 december staan de sensibiliseringsacties in het teken van oorlogsgeweld en mensenhandel. Woensdag 12 december organiseert BeMSA Gent haar eigen schrijf-ze-VRIJdag en cakeverkoop voor Amnesty International.In de nabije toekomst organiseert de werkgroep Human Rights van de Gentse BeMSA-afdeling, die de organisatie voor de Human Rights week voor haar rekening neemt, ook nog een sportdag voor mensen met een beperking en een sensibiliseringscampagne rond gendergeweld.