Net als bij vele andere studenten, heeft de crisis een impact op hun mentale weerbaarheid. Een bevraging bij Gentse geneeskundestudenten (zie onze vorige editie) bracht enkele zorgwekkende tendensen aan het licht. Een meerderheid van de studenten (176 antwoorden) gaf aan zich het afgelopen jaar wekelijks eenzaam te hebben gevoeld, moeite te hebben om zich te motiveren voor de studie, te veel stress te ervaren... De helft van de deelnemers gaf zelfs te kennen met zelfdodingsgedachten te kampen.

"Ik voel motivatie in mijn buik, want ik wil echt, écht heel graag een goede dokter worden, maar ik heb geen energie om er nog iets mee te doen. [...] Ik ben bang dat ik door deze coronacrisis geen dokter zal worden. Dat ik ga falen voor alles waarvoor ik aan het werken ben en dat ik mentaal nooit meer zal herstellen."

Lees verder: Het wordt elke dag moeilijker.

Net als bij vele andere studenten, heeft de crisis een impact op hun mentale weerbaarheid. Een bevraging bij Gentse geneeskundestudenten (zie onze vorige editie) bracht enkele zorgwekkende tendensen aan het licht. Een meerderheid van de studenten (176 antwoorden) gaf aan zich het afgelopen jaar wekelijks eenzaam te hebben gevoeld, moeite te hebben om zich te motiveren voor de studie, te veel stress te ervaren... De helft van de deelnemers gaf zelfs te kennen met zelfdodingsgedachten te kampen. "Ik voel motivatie in mijn buik, want ik wil echt, écht heel graag een goede dokter worden, maar ik heb geen energie om er nog iets mee te doen. [...] Ik ben bang dat ik door deze coronacrisis geen dokter zal worden. Dat ik ga falen voor alles waarvoor ik aan het werken ben en dat ik mentaal nooit meer zal herstellen." Lees verder: Het wordt elke dag moeilijker.