Een breuk is soms snel gebeurd.

Zesentachtig jaar is Irma. Ze woont met haar man van 92 in een huis met bloementuin. Wanneer ze lacht, glimlachen haar rimpels mee.

Ze stapt nog kranig. Elke dag gaat het van bij de geraniums, langs de asters tot de hortensia's achter in de tuin.

Dan was er die val, een misstapje, gestruikeld en pardoes: een proximale heupfractuur. Het is soms snel gebeurd.

Noodgedwongen volgde een opname met ingreep en een langdurige revalidatie. De geraniums lieten hun kopjes hangen en de hortensia's treurden mee.

Maar Irma herstelt voorspoedig en de asters krijgen weer kleur.

Vandaag wandelt ze met kruk en ze komt langs omdat de apotheker geen co-amiloride meer te verkrijgen heeft. Een stockbreuk van de firma.

Amai dokter, die firma's breken precies meer dan ik met mijn 86 lentes!

Na overleg met cardiologie starten we spironolactone en chloorthalidon op als alternatieve medicatie. Irma's humeur heeft weinig geleden onder de heupfractuur en ze glimlacht "een pil meer of minder, ik ben de tel ondertussen toch al kwijt hoor dokter".

Een maand later vertel ik Irma over een nieuwe stockbreuk: hygroton is tijdelijk niet beschikbaar. Waarop Irma gevat antwoordt: "Amai dokter, die firma's breken precies meer dan ik met mijn 86 lentes!"

Een breuk is soms snel gebeurd?

Een breuk is soms snel gebeurd. Zesentachtig jaar is Irma. Ze woont met haar man van 92 in een huis met bloementuin. Wanneer ze lacht, glimlachen haar rimpels mee. Ze stapt nog kranig. Elke dag gaat het van bij de geraniums, langs de asters tot de hortensia's achter in de tuin. Dan was er die val, een misstapje, gestruikeld en pardoes: een proximale heupfractuur. Het is soms snel gebeurd.Noodgedwongen volgde een opname met ingreep en een langdurige revalidatie. De geraniums lieten hun kopjes hangen en de hortensia's treurden mee. Maar Irma herstelt voorspoedig en de asters krijgen weer kleur. Vandaag wandelt ze met kruk en ze komt langs omdat de apotheker geen co-amiloride meer te verkrijgen heeft. Een stockbreuk van de firma. Na overleg met cardiologie starten we spironolactone en chloorthalidon op als alternatieve medicatie. Irma's humeur heeft weinig geleden onder de heupfractuur en ze glimlacht "een pil meer of minder, ik ben de tel ondertussen toch al kwijt hoor dokter". Een maand later vertel ik Irma over een nieuwe stockbreuk: hygroton is tijdelijk niet beschikbaar. Waarop Irma gevat antwoordt: "Amai dokter, die firma's breken precies meer dan ik met mijn 86 lentes!" Een breuk is soms snel gebeurd?