Sinds 2013 zet Doctors4Doctors vzw zich in voor het welzijn van artsen, door onder meer een aanspreekpunt te zijn voor collega's met een hulpvraag, netwerkavonden en webinars te organiseren, wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheid van artsen te promoten en in de kijker te zetten, ...

Dokter Eric Boydens is als mede-oprichter van bij het prille begin betrokken. In een nieuwsbrief kondigt de organisatie nu aan dat de huisarts na dertien jaar de fakkel doorgeeft als gedelegeerd bestuurder.

"Het pionierswerk zit erop en de volgende fase kondigt zich aan voor Doctors4Doctors. Maar ook nieuwe uitdagingen: tegelijk een steunpunt zijn voor collega's, én structureel bijdragen aan de gezondheid en welbevinden van alle artsen", klinkt het.

Eric Boydens, RV
Eric Boydens © RV

De tijd voor zijn vertrek is juist, meent Boydens, "nu we recent als solidariteitsbeweging, aansluiting gevonden hebben op het RIZIV en dit bij het initiatief dat ontstaan is onder leiding van administrateur-generaal Jo De Cock: een permanente werkgroep die waakt over de gezondheid van artsen".

Oproep: input toekomstige D4D

Samen met de aankondiging van het afscheid van dr. Boydens, lanceert de vzw een oproep voor input over de toekomstige richting van D4D.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven in vier werkgroepen, die via Zoom zullen doorgaan:

Werkgroep 1 'Artsen en welzijn' (hoe het thema artsenwelzijn bekendmaken bij alle artsen?); Werkgroep 2 'Artsen als collega's' (ideeën/projecten omtrent laagdrempelige, preventieve en/of proactieve initiatieven); Werkgroep 3 'Artsen met een hulpvraag' (hoe de anonieme en vertrouwelijke hulplijn voor artsen met een hulpvraag verder versterken?); Werkgroep 4 'Professioneel welzijn' (hoe platform aan gelijkgestemde organisaties uit de zorgsector verder uitbouwen om samen bij te dragen aan welzijn bij artsen en aan een noodzakelijke cultuur- en systeemverandering?).

Meer info: doctors4doctors.be

Sinds 2013 zet Doctors4Doctors vzw zich in voor het welzijn van artsen, door onder meer een aanspreekpunt te zijn voor collega's met een hulpvraag, netwerkavonden en webinars te organiseren, wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheid van artsen te promoten en in de kijker te zetten, ...Dokter Eric Boydens is als mede-oprichter van bij het prille begin betrokken. In een nieuwsbrief kondigt de organisatie nu aan dat de huisarts na dertien jaar de fakkel doorgeeft als gedelegeerd bestuurder."Het pionierswerk zit erop en de volgende fase kondigt zich aan voor Doctors4Doctors. Maar ook nieuwe uitdagingen: tegelijk een steunpunt zijn voor collega's, én structureel bijdragen aan de gezondheid en welbevinden van alle artsen", klinkt het.De tijd voor zijn vertrek is juist, meent Boydens, "nu we recent als solidariteitsbeweging, aansluiting gevonden hebben op het RIZIV en dit bij het initiatief dat ontstaan is onder leiding van administrateur-generaal Jo De Cock: een permanente werkgroep die waakt over de gezondheid van artsen".