Guayaquil vormt het epicentrum van de Covid-19-epidemie in het zwaar getroffen land Ecuador en wordt 'het Wuhan van Latijns-Amerika' genoemd.

Oproep tot solidariteit

Dokter Frank Heyvaert, de vroegere voorzitter van de huisartsenkring Antwerpen-Oost, roept namens de vzw Eslabon Social op om steun te bieden aan het getroffen gebied. Eslabon Social betekent zo veel als Sociale Schakel en vormt een schakel tussen Ecuador en België. Eslabon Social werkt in en rond Guayaquil met vier speerpunten: onderwijs, gezondheidszorg, duurzame landbouw en werkgelegenheid.

In januari van dit jaar opende Eslabon Social een Centro de Salud in Limoncito, aan de rand van Guayaquil. In het gezondheidscentrum wordt gratis medische zorg verstrekt door de 28-jarige huisarts dr. Carlos Junco, én medicatie voorzien voor de allerarmsten.

"Nu de coronacrisis keihard toeslaat in Ecuador, en vooral in Guayaquil, is er hoge nood aan artsen, medicatie en voedsel", zegt dokter Heyvaert. "De werkloosheid swingt de pan uit, voor het eerst in jaren wordt er op grote schaal honger geleden."

Vandaar de oproep: u kunt uw collega, dokter Carlos, en zijn patiënten in het geteisterde Guayaquil helpen door een gift over te maken op BE94 9791 5364 8914 van vzw Eslabon Social (vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar).

Info: www.eslabonsocial.be

Guayaquil vormt het epicentrum van de Covid-19-epidemie in het zwaar getroffen land Ecuador en wordt 'het Wuhan van Latijns-Amerika' genoemd.Oproep tot solidariteitDokter Frank Heyvaert, de vroegere voorzitter van de huisartsenkring Antwerpen-Oost, roept namens de vzw Eslabon Social op om steun te bieden aan het getroffen gebied. Eslabon Social betekent zo veel als Sociale Schakel en vormt een schakel tussen Ecuador en België. Eslabon Social werkt in en rond Guayaquil met vier speerpunten: onderwijs, gezondheidszorg, duurzame landbouw en werkgelegenheid. In januari van dit jaar opende Eslabon Social een Centro de Salud in Limoncito, aan de rand van Guayaquil. In het gezondheidscentrum wordt gratis medische zorg verstrekt door de 28-jarige huisarts dr. Carlos Junco, én medicatie voorzien voor de allerarmsten. "Nu de coronacrisis keihard toeslaat in Ecuador, en vooral in Guayaquil, is er hoge nood aan artsen, medicatie en voedsel", zegt dokter Heyvaert. "De werkloosheid swingt de pan uit, voor het eerst in jaren wordt er op grote schaal honger geleden." Vandaar de oproep: u kunt uw collega, dokter Carlos, en zijn patiënten in het geteisterde Guayaquil helpen door een gift over te maken op BE94 9791 5364 8914 van vzw Eslabon Social (vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar).Info: www.eslabonsocial.be