Sinds donderdag 6 mei kan u online stemmen op de kandidaat van uw keuze in het kader van de Prijs van de Jonge Huisarts.

Artsenkrant heeft een lange traditie in de ondersteuning van pas afgestudeerde huisartsen. Deze prijs bestaat al meer dan twee decennia en het is en blijft een uniek concept.

Niet alleen omdat de jeugd de toekomst is. Vooral ook omdat de winnaar kan bogen op steun van de academische wereld én van de huisartsen en specialisten in het veld.

Dat is uniek en daarvoor staat de uitgekiende wedstrijdformule garant. Het Interuniversitair Centrum voor Huisartsgeneeskunde (Icho) pre-selecteerde in eerste instantie vijf genomineerden. De scriptie en het portret van deze jonge huisartsen stelden we de afgelopen weken voor in Artsenkrant.

Een wetenschappelijke jury kent punten toe op basis van de academische kwaliteit van de thesissen. En u, beste lezer, brengt uw stem uit via artsenkrant.com. Beide rankings, van de jury en van de Artsenkrant-lezers, zijn evenwaardig. De arts die in totaal het meeste punten achter zijn naam krijgt, wint de Prijs van de Jonge Huisarts.

De Prijs van de Jonge Huisarts is een mooie onderscheiding

Uiteraard zijn goed opgeleide huisartsen essentieel in een moderne gezondheidszorg. Samenwerken en communicatie tussen zorgberoepen is ook steeds meer aan de orde. Idealiter is dit tweerichtingsverkeer en dat geldt niet in het minst voor collega's specialisten. Alleen al om die reden, beste specialist, moet (moet!) ook u uw stem uitbrengen.

De vijf genomineerde huisartsen zijn als het ware de ambassadeurs voor hun beroepsgroep. Ook dit jaar hoopt de Artsenkrant-redactie weer een mooie primus inter pares te kunnen bekronen.

Voor de winnende huisarts is het geldbedrag meegenomen om goed gewapend het beroepsleven in te stappen. Bovenal echter vormt de Prijs van de Jonge Huisarts een fijne onderscheiding.

Sinds donderdag 6 mei kan u online stemmen op de kandidaat van uw keuze in het kader van de Prijs van de Jonge Huisarts.Artsenkrant heeft een lange traditie in de ondersteuning van pas afgestudeerde huisartsen. Deze prijs bestaat al meer dan twee decennia en het is en blijft een uniek concept. Niet alleen omdat de jeugd de toekomst is. Vooral ook omdat de winnaar kan bogen op steun van de academische wereld én van de huisartsen en specialisten in het veld. Dat is uniek en daarvoor staat de uitgekiende wedstrijdformule garant. Het Interuniversitair Centrum voor Huisartsgeneeskunde (Icho) pre-selecteerde in eerste instantie vijf genomineerden. De scriptie en het portret van deze jonge huisartsen stelden we de afgelopen weken voor in Artsenkrant. Een wetenschappelijke jury kent punten toe op basis van de academische kwaliteit van de thesissen. En u, beste lezer, brengt uw stem uit via artsenkrant.com. Beide rankings, van de jury en van de Artsenkrant-lezers, zijn evenwaardig. De arts die in totaal het meeste punten achter zijn naam krijgt, wint de Prijs van de Jonge Huisarts. Uiteraard zijn goed opgeleide huisartsen essentieel in een moderne gezondheidszorg. Samenwerken en communicatie tussen zorgberoepen is ook steeds meer aan de orde. Idealiter is dit tweerichtingsverkeer en dat geldt niet in het minst voor collega's specialisten. Alleen al om die reden, beste specialist, moet (moet!) ook u uw stem uitbrengen. De vijf genomineerde huisartsen zijn als het ware de ambassadeurs voor hun beroepsgroep. Ook dit jaar hoopt de Artsenkrant-redactie weer een mooie primus inter pares te kunnen bekronen. Voor de winnende huisarts is het geldbedrag meegenomen om goed gewapend het beroepsleven in te stappen. Bovenal echter vormt de Prijs van de Jonge Huisarts een fijne onderscheiding.