Voor het eerst verloopt deze stembusslag tussen 7 en 22 juni louter elektronisch. De keuze gaat tussen de traditionele vakbonden BVAS (Belgische Vereniging van Artsensyndicaten), Kartel (ASGB/GBO/MoDeS) en relatieve nieuwkomer Alliantie Artsenbelang - Domus Medica (AADM). In Vlaanderen strijden BVAS en AADM allicht om het marktleiderschap. Beide bonden staan voor een duidelijk verschillend model. Bij de eerste verkiezingsslag in 1998 bracht meer dan 70% van de artsen zijn stem uit, in 2014 nog slechts een derde. Dat is een verontrustende evolutie, ze ondermijnt de slagkracht. Uw stem is dus essentieel. Vooral omdat de gezondheidszorg zich op een kruispunt bevindt. Ziekenhuisnetwerken, een nieuwe ziekenhuisfinanciering, de omvorming van KB 78, e- en m-health ... Vele werven krijgen de komende jaren hun beslag. Sterke, diep in het veld gewortelde artsenvakbonden moeten (moeten!) hun duit in het zakje doen. Het laatste wat patiënten willen, is immers een geneeskunde zonder dokters.

In 2014 stemde slechts een derde van de artsen. Een verontrustende evolutie, ze ondermijnt de slagkracht

Uiteraard volgt Artsenkrant de verkiezingen op de voet. De e-nieuwsbrief van vrijdag jl. gaf drie AADM-artsen het woord, vandaag komt het ASGB aan bod, volgende vrijdag de BVAS. Telkens leggen drie dokters van elk syndicaat in een filmpje uit waarover het gaat en waarom u voor hen moet stemmen - alles terug te vinden op www.artsenkrant.com. Verdere toelichting in de papieren edities van 25 mei, 1 en 8 juni en op de website tussen 11 en 18 juni. Mits een kleine intellectuele inspanning kan u dus goed geïnformeerd uw stem uitbrengen.

Voor het eerst verloopt deze stembusslag tussen 7 en 22 juni louter elektronisch. De keuze gaat tussen de traditionele vakbonden BVAS (Belgische Vereniging van Artsensyndicaten), Kartel (ASGB/GBO/MoDeS) en relatieve nieuwkomer Alliantie Artsenbelang - Domus Medica (AADM). In Vlaanderen strijden BVAS en AADM allicht om het marktleiderschap. Beide bonden staan voor een duidelijk verschillend model. Bij de eerste verkiezingsslag in 1998 bracht meer dan 70% van de artsen zijn stem uit, in 2014 nog slechts een derde. Dat is een verontrustende evolutie, ze ondermijnt de slagkracht. Uw stem is dus essentieel. Vooral omdat de gezondheidszorg zich op een kruispunt bevindt. Ziekenhuisnetwerken, een nieuwe ziekenhuisfinanciering, de omvorming van KB 78, e- en m-health ... Vele werven krijgen de komende jaren hun beslag. Sterke, diep in het veld gewortelde artsenvakbonden moeten (moeten!) hun duit in het zakje doen. Het laatste wat patiënten willen, is immers een geneeskunde zonder dokters.Uiteraard volgt Artsenkrant de verkiezingen op de voet. De e-nieuwsbrief van vrijdag jl. gaf drie AADM-artsen het woord, vandaag komt het ASGB aan bod, volgende vrijdag de BVAS. Telkens leggen drie dokters van elk syndicaat in een filmpje uit waarover het gaat en waarom u voor hen moet stemmen - alles terug te vinden op www.artsenkrant.com. Verdere toelichting in de papieren edities van 25 mei, 1 en 8 juni en op de website tussen 11 en 18 juni. Mits een kleine intellectuele inspanning kan u dus goed geïnformeerd uw stem uitbrengen.