Het is al de zevende keer dat Sciensano deze 'nationale gezondheidsenquête' organiseert. Het is de eerste bevraging na de covidcrisis. De eerste dateert van 1997.

Concreet verloopt het onderzoek als volgt: vanaf deze maand gaat een interviewer van Statbel, het Belgisch bureau voor statistiek, langs bij 6.000 willekeurig gekozen gezinnen. Hij of zij interviewt alle leden van het huishouden - maximum vier - over thema's als fysieke en mentale gezondheid, levensstijl, gebruik van gezondheidsdiensten, enz.

De bedoeling is om zo gegevens te verzamelen bij meer dan 10.000 deelnemers. Op die manier wil Sciensano inzicht krijgen in de belangrijkste gezondheidsrisico's bij de Belgische bevolking om de overheid te kunnen adviseren.

De gegevensverzameling zelf zal tot februari 2024 in beslag nemen, zo maakt Sciensano bekend in een persbericht. De eerste resultaten worden verwacht tegen het eind 2024.

Het is al de zevende keer dat Sciensano deze 'nationale gezondheidsenquête' organiseert. Het is de eerste bevraging na de covidcrisis. De eerste dateert van 1997.Concreet verloopt het onderzoek als volgt: vanaf deze maand gaat een interviewer van Statbel, het Belgisch bureau voor statistiek, langs bij 6.000 willekeurig gekozen gezinnen. Hij of zij interviewt alle leden van het huishouden - maximum vier - over thema's als fysieke en mentale gezondheid, levensstijl, gebruik van gezondheidsdiensten, enz. De bedoeling is om zo gegevens te verzamelen bij meer dan 10.000 deelnemers. Op die manier wil Sciensano inzicht krijgen in de belangrijkste gezondheidsrisico's bij de Belgische bevolking om de overheid te kunnen adviseren.De gegevensverzameling zelf zal tot februari 2024 in beslag nemen, zo maakt Sciensano bekend in een persbericht. De eerste resultaten worden verwacht tegen het eind 2024.