Het gaat om een proefproject in tien huisartsenpraktijken verspreid over de eilandengroep. Patiënten krijgen een kalender met ideeën voor buitenactiviteiten, zoals vogels spotten, opgesteld door de koninklijke vogelbeschermingvereniging van Schotland.

Een boom planten, stilstaan en de wind op je huid voelen, een vogelhuisje in elkaar knutselen... zijn maar enkele van de tips die patiënten met diabetes, stress, hart-en vaatziekten en psychische aandoeningen van hun huisarts zullen krijgen.

Met het programma, dat uitgaat van NHS Shetland, hoopt de organisatie een reeks gezondheidsproblemen aan te pakken zoals te hoge bloeddruk, angst, ...

"Het gaat om mensen proberen te betrekken bij hun eigen gezondheid, te empoweren", zegt dr. Chloe Evans, een van de huisartsen betrokken bij het project.

De NHS Shetland benadrukt dat de 'natuurvoorschriften' de klassieke geneesmiddelen niet zullen vervangen.

Nog een ander project van de NHS, het NHS Forest-project, moedigt artsen en ziekenhuizen elders in het VK aan om patiënten lange boswandelingen voor te schrijven of voor te stellen gebruik te maken van de parken als ze in de buurt zijn van een ziekenhuis.

Het gaat om een proefproject in tien huisartsenpraktijken verspreid over de eilandengroep. Patiënten krijgen een kalender met ideeën voor buitenactiviteiten, zoals vogels spotten, opgesteld door de koninklijke vogelbeschermingvereniging van Schotland. Een boom planten, stilstaan en de wind op je huid voelen, een vogelhuisje in elkaar knutselen... zijn maar enkele van de tips die patiënten met diabetes, stress, hart-en vaatziekten en psychische aandoeningen van hun huisarts zullen krijgen.Met het programma, dat uitgaat van NHS Shetland, hoopt de organisatie een reeks gezondheidsproblemen aan te pakken zoals te hoge bloeddruk, angst, ..."Het gaat om mensen proberen te betrekken bij hun eigen gezondheid, te empoweren", zegt dr. Chloe Evans, een van de huisartsen betrokken bij het project.De NHS Shetland benadrukt dat de 'natuurvoorschriften' de klassieke geneesmiddelen niet zullen vervangen.Nog een ander project van de NHS, het NHS Forest-project, moedigt artsen en ziekenhuizen elders in het VK aan om patiënten lange boswandelingen voor te schrijven of voor te stellen gebruik te maken van de parken als ze in de buurt zijn van een ziekenhuis.