De stoelendans bij CD&V met onmiddellijke spin-off naar de Vlaamse en in een latere fase naar de federale regering - wanneer een opvolger voor Sammy Mahdi moet aangeduid worden - is andermaal een sterk staaltje van particratie. Politici komen op voor het algemeen belang. In theorie toch want in deze is dat ver zoek.

Aanleiding is immers het desastreuze resultaat van CD&V in een peiling bij, God betere het, 2.064 Vlamingen. Allicht zag voorzitter Joachim Coens zijn kans schoon om zonder al te veel gezichtsverlies het politieke strijdtoneel te verlaten. En Wouter Beke had de perceptie en de pers tegen en paste dus evenmin nog in het plaatje.

Schoon schip dus. Heeft dokterszoon Beke nu zulk een verschrikkelijk parcours gereden? De opsomming van realisaties tijdens zijn in prime time uitgezonden afscheidsspeech was wellicht ongepast maar wel indrukwekkend.

Voor CD&V luidt de stilaan existentiële vraag of de vaudeville de partij uit het slop helpt

Dat hij de situatie in de woonzorgcentra gedurende de pandemie niet altijd adequaat inschatte, het zal wel. Welke politicus reageerde helemaal accuraat? Dat hij niet de lijzige empathie heeft van zijn voorganger Jo Vandeurzen. Zeker waar.

De vaccinatiecampagne verliep echter vlekkeloos. Het geheugen is kort maar Vlaanderen is daardoor wel een van de best beschermde regio's ter wereld. Het overlijden van een kind in een kinderdagverblijf werd Wouter Beke zwaar aangerekend. Als er kinderen mee gemoeid zijn, is de reactie vaak emotioneel. Daarvoor stapt hij trouwens niet op.

Hilde Crevits neemt de fakkel over. Doet zij het beter op dit bij uitstek christendemocratische departement? Ze start alvast met lange tanden.

En voor CD&V luidt de stilaan existentiële vraag of de vaudeville de partij uit het slop helpt. Het valt te betwijfelen. Komt tijd, komt raad? Op naar de volgende peiling. En naar het échte moment van de waarheid, de verkiezingen in 2024.

De stoelendans bij CD&V met onmiddellijke spin-off naar de Vlaamse en in een latere fase naar de federale regering - wanneer een opvolger voor Sammy Mahdi moet aangeduid worden - is andermaal een sterk staaltje van particratie. Politici komen op voor het algemeen belang. In theorie toch want in deze is dat ver zoek.Aanleiding is immers het desastreuze resultaat van CD&V in een peiling bij, God betere het, 2.064 Vlamingen. Allicht zag voorzitter Joachim Coens zijn kans schoon om zonder al te veel gezichtsverlies het politieke strijdtoneel te verlaten. En Wouter Beke had de perceptie en de pers tegen en paste dus evenmin nog in het plaatje. Schoon schip dus. Heeft dokterszoon Beke nu zulk een verschrikkelijk parcours gereden? De opsomming van realisaties tijdens zijn in prime time uitgezonden afscheidsspeech was wellicht ongepast maar wel indrukwekkend. Dat hij de situatie in de woonzorgcentra gedurende de pandemie niet altijd adequaat inschatte, het zal wel. Welke politicus reageerde helemaal accuraat? Dat hij niet de lijzige empathie heeft van zijn voorganger Jo Vandeurzen. Zeker waar. De vaccinatiecampagne verliep echter vlekkeloos. Het geheugen is kort maar Vlaanderen is daardoor wel een van de best beschermde regio's ter wereld. Het overlijden van een kind in een kinderdagverblijf werd Wouter Beke zwaar aangerekend. Als er kinderen mee gemoeid zijn, is de reactie vaak emotioneel. Daarvoor stapt hij trouwens niet op. Hilde Crevits neemt de fakkel over. Doet zij het beter op dit bij uitstek christendemocratische departement? Ze start alvast met lange tanden.En voor CD&V luidt de stilaan existentiële vraag of de vaudeville de partij uit het slop helpt. Het valt te betwijfelen. Komt tijd, komt raad? Op naar de volgende peiling. En naar het échte moment van de waarheid, de verkiezingen in 2024.