De top 100 van health influencers, que? In februari van vorig jaar publiceerde #BeHealth, een online community die Belgische digital health bedrijven in de kijker wil zetten, voor het eerst een ranking van health influencers op Twitter.

Voor die top, die slaat op het jaar 2017, analyseerde #BeHealth de activiteit van een ruim aantal twitteraars actief in de Belgische gezondheidszorg. Van artsen en verpleegkundigen tot ziekenhuizen en start-ups tot nieuwsmedia enz. De scores moeten een idee geven van de mate waarin de tweets gebonden aan een account verspreid geraken onder andere Twitteraars.

In de top 100 van 2017, toen nog een combinatie van personen enerzijds en bedrijven en organisaties anderzijds, staat Artsenkrant meteen in de top 10, op plaats negen. De top drie bestaat uit federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid De Block, Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Jo Vandeurzen en StopDarmkanker-boegbeeld dr. Luc Colemont.

Twee rankings in 2018

2018, organisaties, #BeHealth
2018, organisaties © #BeHealth

Wat het jaar 2018 betreft, worden de rankings gescheiden in een top van health bedrijven en organisaties, en een top van individuele health influencers. In die eerste behaalt Artsenkrant de eerste plaats, gevolgd door zorgorganisatiekoepel Zorgnet-Icuro en zorginnovatiecoach IN4CARE. De individuele top wordt getrokken door Maggie De Block, Jo Vandeurzen en dr. Luc De Clercq (reumatoloog, Bvas).

2018, personen, #BeHealth
2018, personen © #BeHealth

De rankings zijn ondertussen een hot item geworden op Twitter. Elke zichzelf respecterende health tweep is benieuwd naar zijn 'score'. Op hun website waarschuwen de makers dat de scores louter een indicatie zijn van hoe goed tweets verspreid geraken onder mede-health-twitteraars. "Het is niet de bedoeling dat je ego een boost krijgt", klinkt het.

Boodschap begrepen. De volledige rankings vindt u terug op behealth.be.

De top 100 van health influencers, que? In februari van vorig jaar publiceerde #BeHealth, een online community die Belgische digital health bedrijven in de kijker wil zetten, voor het eerst een ranking van health influencers op Twitter. Voor die top, die slaat op het jaar 2017, analyseerde #BeHealth de activiteit van een ruim aantal twitteraars actief in de Belgische gezondheidszorg. Van artsen en verpleegkundigen tot ziekenhuizen en start-ups tot nieuwsmedia enz. De scores moeten een idee geven van de mate waarin de tweets gebonden aan een account verspreid geraken onder andere Twitteraars.In de top 100 van 2017, toen nog een combinatie van personen enerzijds en bedrijven en organisaties anderzijds, staat Artsenkrant meteen in de top 10, op plaats negen. De top drie bestaat uit federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid De Block, Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Jo Vandeurzen en StopDarmkanker-boegbeeld dr. Luc Colemont.Twee rankings in 2018Wat het jaar 2018 betreft, worden de rankings gescheiden in een top van health bedrijven en organisaties, en een top van individuele health influencers. In die eerste behaalt Artsenkrant de eerste plaats, gevolgd door zorgorganisatiekoepel Zorgnet-Icuro en zorginnovatiecoach IN4CARE. De individuele top wordt getrokken door Maggie De Block, Jo Vandeurzen en dr. Luc De Clercq (reumatoloog, Bvas).De rankings zijn ondertussen een hot item geworden op Twitter. Elke zichzelf respecterende health tweep is benieuwd naar zijn 'score'. Op hun website waarschuwen de makers dat de scores louter een indicatie zijn van hoe goed tweets verspreid geraken onder mede-health-twitteraars. "Het is niet de bedoeling dat je ego een boost krijgt", klinkt het.Boodschap begrepen. De volledige rankings vindt u terug op behealth.be.