05/03/15 om 15:26 - Bijgewerkt op 04/07/16 om 11:16

Pleidooi voor een aanpak die samenwerken heet (Prof. dr. D. Vandijck, Pr. Zorginnovatie & Gezondheidseconomie (UHasselt - UGent))

Dat artsen patiënten enkel willen behandelen als ze kiezen voor een eenpersoonskamer was recent nog groot nieuws. Je kon het haast voorspellen, al snel was de aanval op de ereloonsupplementen 'opnieuw' geopend en op basis van dat gespin buitelden allerlei belangengroepen, vaak met ongefundeerde beweringen, over elkaar heen over de hervorming van de ziekenhuisfinanciering. Of, hoe je van de mug direct bij de olifant terechtkomt. In contrast tot de vele tegenstrijdigheden, zijn al die belangengroepen het er wel over eens dat de huidige ziekenhuisfinanciering moet evolueren. Positief nietwaar! En ze hebben bovendien dubbel en dik gelijk.

...

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * Artsenkrant, Belgian Oncology News, ak update Specialist zijn medische vakbladen. De Belgische wetgeving zegt dat alleen artsen en zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze sites.
of

Artsenkrant-clubleden hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen

Ik wil lid worden Ik ben al lid