De reden zou een verschil in visie zijn over "de verdere evolutie en governance van het WGK-netwerk". Het Bestuur van Wit-Gele Kruis van Vlaanderen zegt de beslissing van Vanthemsche te betreuren.

In zijn jaren bij de organisatie zorgde hij voor "krachtig en toekomstgericht leiderschap, het stimuleren van interne en externe samenwerking en het positioneren van het Wit-Gele Kruis en de thuisverpleegkunde in een veranderend zorglandschap", staat verder in het persbericht.

Voor hij in januari 2016 voorzitter werd van Wit-Gele Kruis van Vlaanderen, bouwde Piet Vanthemsche, dierenarts van opleiding, een lange carrière op in de landbouw- en voedingssector. Zo was hij onder andere baas van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en voorzitter van de Boerenbond.

De reden zou een verschil in visie zijn over "de verdere evolutie en governance van het WGK-netwerk". Het Bestuur van Wit-Gele Kruis van Vlaanderen zegt de beslissing van Vanthemsche te betreuren.In zijn jaren bij de organisatie zorgde hij voor "krachtig en toekomstgericht leiderschap, het stimuleren van interne en externe samenwerking en het positioneren van het Wit-Gele Kruis en de thuisverpleegkunde in een veranderend zorglandschap", staat verder in het persbericht.Voor hij in januari 2016 voorzitter werd van Wit-Gele Kruis van Vlaanderen, bouwde Piet Vanthemsche, dierenarts van opleiding, een lange carrière op in de landbouw- en voedingssector. Zo was hij onder andere baas van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en voorzitter van de Boerenbond.