"Ik kan hier niet leven en alleen geïnteresseerd zijn in politiek op de hogere niveaus. Ik wil de vertolking zijn van een progressieve groep in Horebeke", verklaarde de fertiliteitsarts eerder deze week aan de algemene pers.

In een interview met Artsenkrant begin dit jaar verklaarde De Sutter nog dat haar ambities bij voorkeur op Europees niveau liggen. "Mijn ambities liggen in Europa, dat moet ik niet verbergen. Maar ik wacht af. Eén ding is zeker: een Europees zitje zou een grotere tijdsinvestering vragen. Ik zou een aantal managementfuncties moeten laten vallen (De Sutter zit o.a. in de raden van bestuur van UGent en UZ Gent, nvdr). Tot aan mijn pensioen wil ik echter patiënten blijven zien. Wat met Vlaanderen of de Kamer? Ik sluit dat niet uit. Als mijn partij zegt: "we hebben u écht nodig, Petra", dan zal ik dat doen (lacht).

Het is dus de gemeentepolitiek geworden. In Horebeke neemt De Sutter het op tegen de langstzittende burgemeester van Vlaanderen, Joseph Browaeys (Volksbelangen). Browaeys is al sinds 1977 burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente.

"Ik kan hier niet leven en alleen geïnteresseerd zijn in politiek op de hogere niveaus. Ik wil de vertolking zijn van een progressieve groep in Horebeke", verklaarde de fertiliteitsarts eerder deze week aan de algemene pers.In een interview met Artsenkrant begin dit jaar verklaarde De Sutter nog dat haar ambities bij voorkeur op Europees niveau liggen. "Mijn ambities liggen in Europa, dat moet ik niet verbergen. Maar ik wacht af. Eén ding is zeker: een Europees zitje zou een grotere tijdsinvestering vragen. Ik zou een aantal managementfuncties moeten laten vallen (De Sutter zit o.a. in de raden van bestuur van UGent en UZ Gent, nvdr). Tot aan mijn pensioen wil ik echter patiënten blijven zien. Wat met Vlaanderen of de Kamer? Ik sluit dat niet uit. Als mijn partij zegt: "we hebben u écht nodig, Petra", dan zal ik dat doen (lacht).Het is dus de gemeentepolitiek geworden. In Horebeke neemt De Sutter het op tegen de langstzittende burgemeester van Vlaanderen, Joseph Browaeys (Volksbelangen). Browaeys is al sinds 1977 burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente.