"Ik nader de pensioenleeftijd", verklaart Degadt zijn keuze aan Artsenkrant. "Wanneer in januari 2018 een nieuwe ploeg van start gaat, zal ik 64 zijn. Ik heb me de vraag gesteld of het zin zou hebben dat ik daar nog een jaar deel van uitmaak. Uiteindelijk leek het me beter dat de organisatie tijdig een opvolger kan zoeken, want dat vraagt natuurlijk de nodige voorbereiding."

Degadt benadrukt dat hij in zijn laatste jaar nog voluit wil gaan, en zeker niet van plan is om "uit te bollen". Quid met de hervorming van het ziekenhuislandschap, die niet om Zorgnet-Icuro heen kan? "2017 wordt het jaar van de waarheid", beaamt Peter Degadt. "Dit jaar moet de grote stap voorwaarts gezet worden, en die wil ik zeker nog mee helpen sturen. Komt er dit jaar overigens geen schot in de zaak, dan zal het politiek gezien moeilijk worden. In 2018, met de context van de gemeenteraadsverkiezingen, zie ik het niet meer gebeuren."

Tot aan zijn pensioen wil de huidige topman actief blijven in de sector, maar niet meer aan het ritme van vandaag.

Degadt staat sinds 2007 aan het hoofd van Zorgnet-Vlaanderen. Hij leidde er de fusie met de koepel van openbare ziekenhuizen Icuro mee in goede banen, en staat bekend als een geduldige bruggenbouwer.

"Ik nader de pensioenleeftijd", verklaart Degadt zijn keuze aan Artsenkrant. "Wanneer in januari 2018 een nieuwe ploeg van start gaat, zal ik 64 zijn. Ik heb me de vraag gesteld of het zin zou hebben dat ik daar nog een jaar deel van uitmaak. Uiteindelijk leek het me beter dat de organisatie tijdig een opvolger kan zoeken, want dat vraagt natuurlijk de nodige voorbereiding."Degadt benadrukt dat hij in zijn laatste jaar nog voluit wil gaan, en zeker niet van plan is om "uit te bollen". Quid met de hervorming van het ziekenhuislandschap, die niet om Zorgnet-Icuro heen kan? "2017 wordt het jaar van de waarheid", beaamt Peter Degadt. "Dit jaar moet de grote stap voorwaarts gezet worden, en die wil ik zeker nog mee helpen sturen. Komt er dit jaar overigens geen schot in de zaak, dan zal het politiek gezien moeilijk worden. In 2018, met de context van de gemeenteraadsverkiezingen, zie ik het niet meer gebeuren."Tot aan zijn pensioen wil de huidige topman actief blijven in de sector, maar niet meer aan het ritme van vandaag. Degadt staat sinds 2007 aan het hoofd van Zorgnet-Vlaanderen. Hij leidde er de fusie met de koepel van openbare ziekenhuizen Icuro mee in goede banen, en staat bekend als een geduldige bruggenbouwer.