De formule is origineel: in korte voorstellingen van telkens tien minuten geven specialisten huisartsgerichte heet-van-de-naald informatie op hun domein mee.

Als eerste komt oogarts Frank Goes aan de beurt, die al meteen voor een intrigerende insteek zorgt met de vraag waarom kerkbezoek cataract veroorzaakt... "In kerken treft men meer oudere dan jonge mensen aan", legt dokter Goes uit. "En aangezien cataract een ouderdomsgebonden aandoening is, zou een studie kunnen aantonen dat kerkbezoek een risicofactor is voor cataract." Met de leeftijd van de kerkgangers wordt dan geen rekening gehouden. Waarmee Goes uiteraard wil aantonen dat je niet zomaar alles moet geloven, en dat je studies kritisch moet bekijken.

Verder op het programma: NKO, cardiologie, geriatrie en neurologie. Na de koffiepauze kunnen de deelnemers zich verdiepen in de urgentiegeneeskunde, eerstelijnszorg, infectieziekten, orthopedie en medische ongevallen.

Het symposium sluit af met een hapje, een drankje en een babbel.

Voorjaarssymposium Karva

Zaterdag 6 mei

Belfius Bank, Grote Steenweg 456, 2600 Berchem

Registratie is verplicht op www.karva.be of telefonisch op 03-233.37.00

De formule is origineel: in korte voorstellingen van telkens tien minuten geven specialisten huisartsgerichte heet-van-de-naald informatie op hun domein mee.Als eerste komt oogarts Frank Goes aan de beurt, die al meteen voor een intrigerende insteek zorgt met de vraag waarom kerkbezoek cataract veroorzaakt... "In kerken treft men meer oudere dan jonge mensen aan", legt dokter Goes uit. "En aangezien cataract een ouderdomsgebonden aandoening is, zou een studie kunnen aantonen dat kerkbezoek een risicofactor is voor cataract." Met de leeftijd van de kerkgangers wordt dan geen rekening gehouden. Waarmee Goes uiteraard wil aantonen dat je niet zomaar alles moet geloven, en dat je studies kritisch moet bekijken. Verder op het programma: NKO, cardiologie, geriatrie en neurologie. Na de koffiepauze kunnen de deelnemers zich verdiepen in de urgentiegeneeskunde, eerstelijnszorg, infectieziekten, orthopedie en medische ongevallen.Het symposium sluit af met een hapje, een drankje en een babbel.Voorjaarssymposium KarvaZaterdag 6 meiBelfius Bank, Grote Steenweg 456, 2600 BerchemRegistratie is verplicht op www.karva.be of telefonisch op 03-233.37.00