In het voorjaar van 2018 bracht de Orde der artsen een vernieuwde 'Code van medische deontologie' uit, met zijn 45 artikels heel wat summierder dan de Code van geneeskundige plichtenleer uit 1975. Samen met de nieuwe Code werd ook de voorbereiding van een compendium aangekondigd, wat een 'gecommentarieerde' Code moest worden.

Die is sinds kort te raadplegen op de website van de Orde. "Onze maatschappij wordt steeds complexer, maar de Code van medische deontologie is vrij beknopt", zo duidt de Orde de totstandkoming van het compendium. Bovendien is de Code van "algemene aard" en "bevat [deze] geen concrete richtlijnen voor specifieke situaties", klinkt het in de inleiding.

Elk van de 45 adviezen uit de Code worden in het compendium besproken aan de hand van eenzelfde structuur: algemene informatie (1), adviezen van de nationale raad (2), wettelijke bepalingen (3), documentatiebronnen (4) en trefwoorden (5).

De Orde belooft de commentaar op tijd en stond waar nodig te actualiseren.

In het voorjaar van 2018 bracht de Orde der artsen een vernieuwde 'Code van medische deontologie' uit, met zijn 45 artikels heel wat summierder dan de Code van geneeskundige plichtenleer uit 1975. Samen met de nieuwe Code werd ook de voorbereiding van een compendium aangekondigd, wat een 'gecommentarieerde' Code moest worden.Die is sinds kort te raadplegen op de website van de Orde. "Onze maatschappij wordt steeds complexer, maar de Code van medische deontologie is vrij beknopt", zo duidt de Orde de totstandkoming van het compendium. Bovendien is de Code van "algemene aard" en "bevat [deze] geen concrete richtlijnen voor specifieke situaties", klinkt het in de inleiding.Elk van de 45 adviezen uit de Code worden in het compendium besproken aan de hand van eenzelfde structuur: algemene informatie (1), adviezen van de nationale raad (2), wettelijke bepalingen (3), documentatiebronnen (4) en trefwoorden (5).De Orde belooft de commentaar op tijd en stond waar nodig te actualiseren.