Aanleiding voor deze oproep is de zoektocht van Stephanie Raeymaekers (zie Artsenkrant van 17 november). Stephanie is donorkind, voorzitter van Donorkinderen vzw en bestuurslid bij Donor Detectives. "Ik werd in 1978 verwekt in de privépraktijk van wijlen prof. Robert Schoysman in Sint-Agatha Berchem", vertelt ze. "Ik ben op zoek naar de man die ooit aan hem zijn zaad afstond: mijn biologische vader."

Stephanie Raeymaekers heeft een sterk vermoeden dat ze die in de medische sector moet zoeken. Uit haar research is namelijk gebleken dat prof. Schoysman destijds spermadonoren 'rekruteerde' onder studenten geneeskunde, kinesitherapie en sportkot aan wie hij les gaf. Verschillende oud-studenten bevestigden dat aan Stephanie. "Hij schreef er ook over in zijn wetenschappelijke werken."

Artsenkrant zoekt spermadonoren die tijdens hun studie geneeskunde hun zaad hebben afgestaan en daarover (anoniem) willen getuigen. Of heeft u er weet van dat studenten geneeskunde tijdens hun studie gerekruteerd werden als zaadceldonor, en wil u daarover iets kwijt?

Neem dan contact op met de redactie via emily.nazionale@roularta.be.

Aanleiding voor deze oproep is de zoektocht van Stephanie Raeymaekers (zie Artsenkrant van 17 november). Stephanie is donorkind, voorzitter van Donorkinderen vzw en bestuurslid bij Donor Detectives. "Ik werd in 1978 verwekt in de privépraktijk van wijlen prof. Robert Schoysman in Sint-Agatha Berchem", vertelt ze. "Ik ben op zoek naar de man die ooit aan hem zijn zaad afstond: mijn biologische vader."Stephanie Raeymaekers heeft een sterk vermoeden dat ze die in de medische sector moet zoeken. Uit haar research is namelijk gebleken dat prof. Schoysman destijds spermadonoren 'rekruteerde' onder studenten geneeskunde, kinesitherapie en sportkot aan wie hij les gaf. Verschillende oud-studenten bevestigden dat aan Stephanie. "Hij schreef er ook over in zijn wetenschappelijke werken."