Specialist van het Jaar 2017

Voor Piet Noë is het de tweede belangrijke onderscheiding in twee jaar tijd. In 2017 werd hij door zijn collega's/artsen verkozen tot Specialist van het jaar 2017, een initiatief van Artsenkrant en het Verbond der Belgische beroepsverenigingen van artsen-specialisten (VBS).

Piet Noë werd geboren in Oudenaarde op 25 juni 1975. Zijn vader was arts: de appel valt niet ver van de boom. Na studies secundair onderwijs in het Onze-Lieve-Vrouwecollege van zijn geboortestad, behaalde hij in het jaar 2.000 met grootste onderscheiding het diploma Geneeskunde aan de UGent. Nadien specialiseerde hij zich in de oogheelkunde en volgde hij trainingen aan verschillende universitaire ziekenhuizen in Antwerpen, Gent, Rotterdam en Parijs. In 2004 behaalde hij zijn diploma van Specialist in de Oogheelkunde.

Ziekenhuis in Rwanda

Zijn toekomst lag echter in Afrika. Pas afgestudeerd, vertrok Piet Noë naar Oeganda waar hij in een ziekenhuis werkte voor de Duitse NGO Christian Blind Mission. In 2007 verhuisde hij naar Rwanda waar hij tot februari 2017 werkte in het hospitaal van Kabgayi, dat de steun geniet van CBM en Light fort he World Belgium. Samen met zijn Rwandese collega verrichtte hij er circa 6.000 oogoperaties per jaar.

Na een jaar als netvlieschirurg in het Erasmus Universitair Ziekenhuis in Rotterdam te hebben gewerkt, keerde hij terug naar Rwanda om er met eigen kapitaal en met de steun van vrienden en kennissen een eigen oogziekenhuis te bouwen. Artsenkrant ging deze zomer bij hem op bezoek in Rwanda om verslag uit te brengen van dit buitengewone project (zie AK 2551 van 24 augustus 2018). De opening van het nieuwe ziekenhuis is voorzien over enkele weken, op 18 november.

Specialist van het Jaar 2017Voor Piet Noë is het de tweede belangrijke onderscheiding in twee jaar tijd. In 2017 werd hij door zijn collega's/artsen verkozen tot Specialist van het jaar 2017, een initiatief van Artsenkrant en het Verbond der Belgische beroepsverenigingen van artsen-specialisten (VBS).Piet Noë werd geboren in Oudenaarde op 25 juni 1975. Zijn vader was arts: de appel valt niet ver van de boom. Na studies secundair onderwijs in het Onze-Lieve-Vrouwecollege van zijn geboortestad, behaalde hij in het jaar 2.000 met grootste onderscheiding het diploma Geneeskunde aan de UGent. Nadien specialiseerde hij zich in de oogheelkunde en volgde hij trainingen aan verschillende universitaire ziekenhuizen in Antwerpen, Gent, Rotterdam en Parijs. In 2004 behaalde hij zijn diploma van Specialist in de Oogheelkunde.Ziekenhuis in RwandaZijn toekomst lag echter in Afrika. Pas afgestudeerd, vertrok Piet Noë naar Oeganda waar hij in een ziekenhuis werkte voor de Duitse NGO Christian Blind Mission. In 2007 verhuisde hij naar Rwanda waar hij tot februari 2017 werkte in het hospitaal van Kabgayi, dat de steun geniet van CBM en Light fort he World Belgium. Samen met zijn Rwandese collega verrichtte hij er circa 6.000 oogoperaties per jaar. Na een jaar als netvlieschirurg in het Erasmus Universitair Ziekenhuis in Rotterdam te hebben gewerkt, keerde hij terug naar Rwanda om er met eigen kapitaal en met de steun van vrienden en kennissen een eigen oogziekenhuis te bouwen. Artsenkrant ging deze zomer bij hem op bezoek in Rwanda om verslag uit te brengen van dit buitengewone project (zie AK 2551 van 24 augustus 2018). De opening van het nieuwe ziekenhuis is voorzien over enkele weken, op 18 november.