Dat is het centrale thema van het online symposium dat de Onafhankelijke Ziekenfondsen aanstaande donderdag 19 november organiseren (13u30-16u).

"2020 is een sleutelmoment voor de aanpak van de hormoonverstoorders in België: het probleem wordt aangepakt door de regionale regeringen, het maakt deel uit van de ambitieuze plannen van Green Deal voor Europa, de FOD Volksgezondheid werkt een nationaal actieplan uit, ...", klinkt het.

Het ziekenfonds wijst erop dat de dagelijkse blootstelling aan hormoonverstoorders bijdraagt tot de ontwikkeling van ziektes zoals obesitas, diabetes, bepaalde kankers en vruchtbaarheidsproblemen.

Eerder schreef Xavier Brenez, directeur-generaal van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, al een opiniestuk voor Artsenkrant over de thematiek.

Deelname aan het symposium is gratis. Accreditering werd aangevraagd. Er is simultaanvertaling voorzien in het Frans, Engels en Nederlands.

Dat is het centrale thema van het online symposium dat de Onafhankelijke Ziekenfondsen aanstaande donderdag 19 november organiseren (13u30-16u). "2020 is een sleutelmoment voor de aanpak van de hormoonverstoorders in België: het probleem wordt aangepakt door de regionale regeringen, het maakt deel uit van de ambitieuze plannen van Green Deal voor Europa, de FOD Volksgezondheid werkt een nationaal actieplan uit, ...", klinkt het. Het ziekenfonds wijst erop dat de dagelijkse blootstelling aan hormoonverstoorders bijdraagt tot de ontwikkeling van ziektes zoals obesitas, diabetes, bepaalde kankers en vruchtbaarheidsproblemen. Eerder schreef Xavier Brenez, directeur-generaal van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, al een opiniestuk voor Artsenkrant over de thematiek. Deelname aan het symposium is gratis. Accreditering werd aangevraagd. Er is simultaanvertaling voorzien in het Frans, Engels en Nederlands.