Om te lezen

© Zoonar/Yeko Photo St

Ontleed

Ontleed

Geen lijken meer op de tafel, maar schilderijen. In deze serie ontleedt patholoog Johan Van Robays met zijn scalpel telkens een kunstwerk waarin de geneeskunde manifest aanwezig is. Te volgen als u van kunst, verhalen en humor houdt.

Exempla rara

Exempla rara

In deze reeks belichten we Rembert Dodoens niet als plantkundige, maar als arts, die een aanzienlijk steentje heeft bijgedragen tot de wetenschappelijke vooruitgang.

Dokters van UGent

Dokters van UGent

Op 9 oktober 2017 bestond de UGent exact 200 jaar. Artsenkrant dook in de archieven en stelde u voor aan een aantal Gentse artsen die in de loop van die twee eeuwen medische geschiedenis hebben geschreven.

15 jaar wetten

15 jaar wetten

In 2002 waren er heel wat nieuwe initiatieven op vlak medische wetgeving. Zo was er de euthanasiewet (28 mei 2002), de wet palliatieve zorg (14 juni 2002) en de patiëntenrechtenwet (22 augustus 2002). In deze driedelige reeks sprak Artsenkrant met personen die destijds nauw betrokken waren bij de totstandkoming van deze wetten.

HealthTech

HealthTech

In deze reeks zoomen we in op recente ontwikkelingen binnen de health techsector. Health technology is de snelst groeiende start-upscène in ons land.

Ziekenhuisnetwerken

Ziekenhuisnetwerken

In de reeks over ziekenhuisnetwerken, in samenwerking met zorgorganisatiekoepel Zorgnet-Icuro, sprak Artsenkrant maandelijks met ziekenhuizen die alvast beslist hebben om samen een netwerk te vormen.

e-health in het ziekenhuis

e-health in het ziekenhuis

In de reeks 'e-health in het ziekenhuis', in samenwerking met zorgorganisatiekoepel Zorgnet-Icuro, sprak Artsenkrant met zorgprofessionals die dagelijks e-healthtoepassingen gebruiken.

Health start-ups

Health start-ups

Voor een stand van zaken van de laatste nieuwe digitale gezondheidstoepassingen wordt steevast overzee gekeken, maar wat gebeurt er hier? Een aantal veelbelovende Belgische health start-ups doen hun verhaal in Artsenkrant.