Geens deed de uitspraken donderdag in de Kamer naar aanleiding van de voorbije geweldsincidenten tegen politieagenten in ons land. Doel is "zerotolerantie bij aangiftes waarbij een minimum aan bewijs gevonden is", zo verwoordde Geens het. Alle parketten zullen daar binnenkort instructies over ontvangen. Ze moeten ook iemand aanstellen die bevoegd is voor alle dossiers in verband met geweld tegen politieagenten.

Eenzelfde systeem van "quasi zerotolerantie" is trouwens ook op komst voor geweld tegen zorg- en hulpverleners, antwoordde Geens op vragen van Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Johan Klaps (N-VA).

Geens deed de uitspraken donderdag in de Kamer naar aanleiding van de voorbije geweldsincidenten tegen politieagenten in ons land. Doel is "zerotolerantie bij aangiftes waarbij een minimum aan bewijs gevonden is", zo verwoordde Geens het. Alle parketten zullen daar binnenkort instructies over ontvangen. Ze moeten ook iemand aanstellen die bevoegd is voor alle dossiers in verband met geweld tegen politieagenten.Eenzelfde systeem van "quasi zerotolerantie" is trouwens ook op komst voor geweld tegen zorg- en hulpverleners, antwoordde Geens op vragen van Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Johan Klaps (N-VA).