Iris De Ryck (40) is arts van opleiding. Ze studeerde huisartsgeneeskunde en vervolgens tropische geneeskunde. Aan de universiteit van Bordeaux behaalde ze een master in de farmacoepidemiologie en -vigilantie.

Vandaag woont dr. De Ryck in het Italiaanse Siena, waar ze voor een farmamultinational werkt. Ze is er verantwoordelijke van het team 'Safety Evaluation and Risk Management'.

"De bestrijding van deze pandemie wordt niet de 100m sprint, wel een marathon of op z'n minst de 3000m horden. En dus hebben we gezonde zorgverleners nodig. Fysiek en mentaal. Op termijn kunnen we met antistof testen bepalen wie immuun is en dus primair kan ingezet worden in de zorg zonder angst voor besmetting of besmettelijkheid", schrijft ze in haar eerste bijdrage.

Die kan u hier lezen.

Iris De Ryck (40) is arts van opleiding. Ze studeerde huisartsgeneeskunde en vervolgens tropische geneeskunde. Aan de universiteit van Bordeaux behaalde ze een master in de farmacoepidemiologie en -vigilantie.Vandaag woont dr. De Ryck in het Italiaanse Siena, waar ze voor een farmamultinational werkt. Ze is er verantwoordelijke van het team 'Safety Evaluation and Risk Management'."De bestrijding van deze pandemie wordt niet de 100m sprint, wel een marathon of op z'n minst de 3000m horden. En dus hebben we gezonde zorgverleners nodig. Fysiek en mentaal. Op termijn kunnen we met antistof testen bepalen wie immuun is en dus primair kan ingezet worden in de zorg zonder angst voor besmetting of besmettelijkheid", schrijft ze in haar eerste bijdrage. Die kan u hier lezen.